To že sú Ameriky úchvatne netrba spomínať. Plánujem do obývačky nové AQ tak 300 -400 L viac nemôžem lebo obývačku mám v najmenšej izbe bytu (3,45 x 4). Pôvodne som myslel na Tanganuikuk ale napadlo ma spýtať sa chovateľov Amerýk či poznajú aj druhy ktoré by boli vhodne do cca 300 možno 400 L. Alebo či všetky potrebujú bazén
Ahoj Stero, si tu dávno nebol, čo? Počuj, keď 300-400, tak daj už 500-600l, keď plánuješ ameriku, isto nebudeš ľutovať... Tam sa už aj dá všeličo skombinovať , a ani priestorovo, ani finančne to nebude až také strašné , čo ty na to, hm?
Ahoj bol som služobne fuč a tak my toho mnoho ušlo. Problém je v tom ako som písal že to chcem do obývačky a jediná možnosť kam to dať je na tej strane kde mám dvere a tak mi ostáva priestor 200 x 40 x výška čo som zamýšľal 50 čo mi dá 400L viac sa mi tam nevopchá mam dosť veliký gauč ( čo aj potrebujem keď sa na ňom vyvalíme všetci piati )a celá obývacia stena ide preč práve kvôli AQ. Viacej mi to nevydá.
max dva druhy po jednom pare do 400 ja bych siahol po flowerhorne a nejakom parachromise napr montaguensis s touto kombinaciou sa neda nic pokazit alebo namiesto flowerhorna by som dal nandopsis tetracantus ale parachromis by som nevypustil, ak stredna amerika aspon tak si predstavujem svoje akva co urcite raz bude.
flowerhornov je veľa variácií, ale niektorí samci môžu mať aj 30cm.. Sú to riadne živé a silné ryby s takou drzou povahou. V mladosti nie je problém držať tieto ryby spolu v akva, ale v dospelosti si myslím, že by mali flowerhorny trocha viac navrch oproti motaguensis... Ale môžem si len domýšľať, moje motaguensis sú ešte mladé a spolu som ich nikdy nemal v nádrži..