Môj vodný svet- 200l.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Môj vodný svet- 200l.

Poslaťod TomasNoga » Pon 16. Jan 2012 22:21:06

Daj tu fotku ten zákal by mal zmiznúť do 5 dní od zakalenia mne sa to stalo keď som zakladal nové akv a do 5 dní to bolo preč .
TomasNoga

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod terrible » Uto 17. Jan 2012 17:43:01

Lina píše:Dnes som bola v AquaSymbóze, kúpiť kamene. Krásne, biele, pýtala som sa vedúcej(predavačka), čo to je za kamene. A ona my povedala, že to keď im odumrie morský korál, vysušia ho a vznikne im taká nádhera. Vzala som si aj sušené korále, žiadny gýč, ale original more. Vyzerá to nádherne, všetci ochotný, až Vás to otravuje. Fotku žiaľ, mám silný mliečny zákal, takže aj keby som dala foto, prd by ste videli.
Hneď ako to bude možné a voda bude krásne číra, pridám fotku.
:angel

Obávam sa že práve toto gýč je. Korál patrí do morského akvária a nie do sladkovodného, rovnako ako morské mušle napríklad, ale keď sa ti to páči je to tvoja vec. Len aby sa ti to páčilo aj potom ako ti to obrastie riasou. Na druhej strane korálová drť sa používa na zvýšenie tvrdosti vody, takže možno to bude mať nejaký účel.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod nimho » Uto 17. Jan 2012 18:34:32

TomasNoga píše:Daj tu fotku ten zákal by mal zmiznúť do 5 dní od zakalenia mne sa to stalo keď som zakladal nové akv a do 5 dní to bolo preč .

no ja cakam tiez kym zakal "odide", uz druhy tyzden a stale je...este aj taky biely slizky hnus mam...hadam sa dockam uz konecne
Obrázok užívateľa
nimho

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Lina » Str 18. Jan 2012 14:55:35

Terrible- Práveže, je to nádhera. To niesú farebné korále, ako v morskom akváriu. Oni sú vysušené akoby skaly, s jemnými dierkami, do ktorých môžu rybky plávať.
Dnes pridám fotku, musím si nájsť čas. :cool
Obrázok užívateľa
Lina

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Sob 21. Jan 2012 8:28:06

Lina ja by som do tvojho akvaria nakombinoval len 2 druhy ryb a najlepsie Labidochromis careuleus a Pseudotropheus elongatus s kazdeho po 8ks a po 3 samce a 5 samic.chces tam biele kamene a modre a zlte ryby ti v nom budu kmedzi tymi kamenmi krasne vynikat.su to najmenej agresivne ryby a bude to vyzerat pekne
Zabeh sa da urychlit to je jasne,ale nechal by som to vsetko bez akych kolvek chemikalii na zabehovanie.Pockas si sice trosku dlhsie,ale bude to proste originalnejsie.Este by som zamenil tvoju filtraciu,za nejaky externy filter.Je to drahsia polozka,ako vnutorny,ale mas vecsi filtracny objem,lepsie prefiltrovane,akvarium a urcite ho nemuis cistit tak casto ako vnutorny.Vnutorne filtre maju mali filtracny objem a rychlo sa zanesu.Pricom musis davat ruky do akvaria a plasit ryby.A ked bdues mat dobru filtraciu,nemusis ani odkalovat,len menit vody a cistit skla ked sa ti zariasia a tak.Tod moj nazor na to vsetko,rozhodnutie je vsak na tebe
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod terrible » Sob 21. Jan 2012 12:03:23

To máš také silné prúdenie vody v akváriu, že ti výkaly nesadnú na dno, ale sú odfiltrované? Lebo mne sa s vnútorným filtrom výkaly na dne hromadia väčšinou v takých "závetriach" pod rastlinami, popri kameňoch a pod. takže odkalovať musím a predpokladám, že by to tak bolo aj pri externom filtri.
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod Byk1984 » Sob 21. Jan 2012 16:56:01

mne sa taktiez nieco nahromadi,ale pri dobre zabehnutom akvariu,ti to nutrifikacne bakterie rozlozia.Niekto na to pouziva aj slimaky,ja tiez,len neviem teraz ich pomenovanie a nechce sa my googlit
Byk1984

Poslaťod terrible » Sob 21. Jan 2012 18:01:45

Asi myslíš Melanoides tuberculata. Tie mám tiež, ale na bielom piesku mi ten dedrit vizuálne vadí, ale možno máš pravdu, že by to vode neublížilo aj keby som to tam nechal, lebo je pravda, že dobre zabehnuté akva funguje aj tak, že som raz omylom nechal týždeň vypnutú filtráciu a keďže mám vzduchovanie tak sa nič nestalo,po týždni bez filtrácie som nameral 25 mg NO3, čiže úplná pohoda.
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod Byk1984 » Sob 21. Jan 2012 22:21:38

kazde zvysenie NO3 a NO2 je skodlive.myslim ze kazdy my da za pravdu,ze najdvolezitejsie je mat dobru filtraciu.to je zaklad akvaria pre mna
Byk1984

Poslaťod Lina » Ned 22. Jan 2012 19:21:39

Ďakujem, porozmýšľam nad tým. Fotky budú čoskoro.

Počujte, moja sestra, ktorá sa taktiež venuje akvaristike, má jeden menší problém s rybou. Je to africká cichlida, samček Pseudotropheus elongatus. Nikdy neboli s ním problémy, bol až nadmieru odolný. Dnes ráno ho našla na dne akvária, vyzeral ako mŕtvy a tak si šla po sieťku, že ho ide vyloviť. No ako ponorila sieťku pod vodu, samček začal plávať, ale nakryvo a narážal. Vraj to vyzeralo ako keby nepoužíval zadnú plutvu. Samca vylovila a dala ho do inej nádrže. Dala mu žrádlo, no nažrať sa nešiel, iba pokiaľ spadlo na zem, šiel si to zožrať. Samec je nažive, ale nevieme čo máme robiť ďalej.
Viete mi poradiť?

Ďakujem..
Obrázok užívateľa
Lina

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 74 hostia