ako vzduchovať

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

ako vzduchovať

Poslaťod ferko2 » Štv 12. Jan 2012 23:28:48

zdravím.mám 300l nádrž s dvoma filtráciami.jedno vonkajšie druhé vnútorné.obe vytvárajú bublinky.a druhé mám 120l s vonkajšou filtráciou ,toto už nebublinkuje.kúpil som preto vzduchovač,ktorý ide non-stop ale je dosť rušivý.chcem sa spýtať,je potrebné ho mať v prevádzke neustále?môžem ho vypnuť aspoň na noc?nestane sa nič rybám?

vďaka za odpoveď. :mrk
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: ako vzduchovať

Poslaťod tomato » Štv 12. Jan 2012 23:43:59

Pokiaľ ti filtre dostatočne vzduchujú, myslím si že dalšie vzduchovanie už tak moc netreba, a myslím že nič sa nestane keď ho na noc vypneš, aktivita rýb je menšia a tým spotrebujú aj menej kyslíka ak chováš cichlidy tak rastliny pravdepodobne nebudeš mať takže v noci nebudú spotrebovávať kyslík...
Inak čo sa týka hlučnosti strojčekov z mojej skúsenosti čím menší tým hlučnejší....
Veľmi spokojný som ja osobne s týmto kúskom, / sera air 275 R 4W kompresor / môžem doporučiť.
Má nastaviteľný výkon, je dostatočne tichý a myslím že pre použitie doma v pohode utiahne 2 - 3 akva.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod stiff » Pia 13. Jan 2012 8:11:48

Stačí, ak tú vonkajšiu filtráciu (výtok z filtra) nastavíš tak, aby čerila hladinu, napr cez rostrekovaciu rampu. Potom už nemusíš vzduchovať cez kamienok a v noci môžeš kľudne spať. Druhá možnosť je na výpust z filtra nasadiť tú redukciu, na ktorú nasadíš vzduchovaciu hadičku, ktorú potom v noci len zaslepíš a ráno zasa otvoríš, len na to potom nesmeiš zabudnúť... Čerenie hladiny je v tomto prípade lepšie..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Rasto_2001 » Pia 13. Jan 2012 14:35:33

ferko2 píše:zdravím.mám 300l nádrž s dvoma filtráciami.jedno vonkajšie druhé vnútorné.obe vytvárajú bublinky.a druhé mám 120l s vonkajšou filtráciou ,toto už nebublinkuje.kúpil som preto vzduchovač,ktorý ide non-stop ale je dosť rušivý.chcem sa spýtať,je potrebné ho mať v prevádzke neustále?môžem ho vypnuť aspoň na noc?nestane sa nič rybám?

Ja na noc vypinam vzduchovač lebo mam len taky obyčajný a ten je v poslednej dobe dosť hlučný, musím to ale ináč riešiť lebo každé ráno keď vidím ako mi rybky predychavajú tak to stojí za to :-D
niekedy mam pocit že mi daju popapuľi keď ich ráno krmim :-D
Tak že nie je to práve najlepšie riešenie vypinať to na noc - samozrejme záleží to od toho koľko máš v tom rýb.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod TomasNoga » Pia 13. Jan 2012 18:05:27

Ja okysličovač na noc vypínam a zapnem filter tak aby okysličoval vodu pridám tam kyslík a pustím Co2 z fľašky. A ráno sa my automaticky zapne okysličovač .
TomasNoga

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod tomato » Pia 13. Jan 2012 19:16:14

Rasto_2001 píše:
ferko2 píše:zdravím.mám 300l nádrž s dvoma filtráciami.jedno vonkajšie druhé vnútorné.obe vytvárajú bublinky.a druhé mám 120l s vonkajšou filtráciou ,toto už nebublinkuje.kúpil som preto vzduchovač,ktorý ide non-stop ale je dosť rušivý.chcem sa spýtať,je potrebné ho mať v prevádzke neustále?môžem ho vypnuť aspoň na noc?nestane sa nič rybám?

Ja na noc vypinam vzduchovač lebo mam len taky obyčajný a ten je v poslednej dobe dosť hlučný, musím to ale ináč riešiť lebo každé ráno keď vidím ako mi rybky predychavajú tak to stojí za to :-D
niekedy mam pocit že mi daju popapuľi keď ich ráno krmim :-D
Tak že nie je to práve najlepšie riešenie vypinať to na noc - samozrejme záleží to od toho koľko máš v tom rýb.

ten motorček o ktorom som hovoril je naozaj veľmi tichý, samozrejme ak sa neopiera o niečo v skrinke alebo o stenu skrinky.
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod Matej » Pia 13. Jan 2012 20:55:59

Ja mam taku skusenost ze zalezi od poctu ryb a ich velkosti, ked som mal male ryby tak nebolo problem vzduchovanie na noc odstavit, teraz ked mam v akvarku kopec odrastenych ryb tak nemam sancu vzduchovanie na dlhsiu dobu odstavit pretoze vidim ako ovela rychlejsie dychaju a dvihaju sa k hladine, tak ich nebudem trapit. Ak nemas moc ryb, urcite bude stacit to co ti radil stiff, ak mas moc ryb, tak by som radsej vzduchoval nonstop.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod ferko2 » Pia 13. Jan 2012 22:21:31

tomato-mám ho.kúpil som ho dnes po tvojom príspevku.je ozaj super. :nod
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod tomato » Ned 15. Jan 2012 1:03:31

nezabudni raz za čas zhodiť ten vstupný minifiltrík a očistiť ho. budeš spokojný nebojsa
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod brano ba » Pon 16. Jan 2012 8:38:15

MAM TIEZ TENTO MOTORCEK , JE POLOZENY NA AKVA V OBYVACKE A ANI NEVIEM ZE JE PUSTENY, JE FAKT TICHY. LEN HO SAMOZREJME JE DOBRE POLOZIT NA NIECO MAKKE, ABY SA VYBRACIE CO NAJMENEJ PRENASALI NA PODLOZKU
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 62 hostia