Deliaca stena do odchovneho AQ

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Deliaca stena do odchovneho AQ

Poslaťod jaro » Pon 09. Jan 2012 12:57:51

Ahojte,

kedze sa mi celkom zacalo darit s odchovom a moje rybky produkuju :rock , rozmyslal som ako predelit moje odchovne AQ na tretiny, aby vznikli tri mensie nadrze v ramci jedneho AQ a aby voda prudila medzi tieto deliace steny. Takto by som mohol separovat jednotlive velkosti odchovavanych rybiek. Uz ma velmi nebavia rozne sietkove porodnicky, ktore sa rychlo zanasaju.
Zatial som si dal u sklenara vyrezat take sklenne ramiky, kde bude v strede okno, resp. vyrez, kde nalepim plastovu sietku a tieto priecky upevnim prisavkami. Tiez som ale rozmyslal nad nejakymi pevnejsimi plastovymi, sietkovymi stenami, co by bolo mozno na manipulaciu menej rizikove, ale nikde som zatial nic podobne a vhodne nevidel... :shake
Viete mi prosim (najme chovatelia) nieco vhodne poradit a kde to zohnat, prip. ako odrezat na potrebny rozmer a upevnit?? :beer :beer
DAKUJEM, snad sa to zide aj niekomu inemu.... :hand
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Re: Deliaca stena do odchovneho AQ

Poslaťod Rostratus » Pon 09. Jan 2012 13:17:28

Ahoj mohol by si napríklad použiť plastové mriežky čo používajú včelári. Ja som tiež také používal. Kúpiš to vo včelárskych a niekde aj v záhradkárskych potrebách. Len neviem, aké malé ryby tam chceš mať. Odborne sa tie mriežky volajú:

Mriežka propolisová, alebo mriežka na zber propolisu:

MriezkaPropolisova.jpg

Materská mriežka - durafol:

MriezkaDurafol.JPG

Materská mriežka - plast:

MriezkaNcot.jpg

Rozmery sú rôzne. Napríklad 500x500 mm, 380x470mm, 420x420 mm a pod.

Ak viete niekto o iných mriežkach, kľudne to sem vložte. :mrk
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kravecpo » Pon 09. Jan 2012 14:06:06

nazdarek....ja som použil sieťku no okna proti hmyzu a rámik som spravil z plastovej rozoberateľnej krytky čo sa použiva na skritie káblov....a fajn mi to funguje už asi druhý rok.
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod bobo242 » Pon 09. Jan 2012 14:21:03

dalsou moznostou je tabula skla zasprajcovana vpredu aj vzadu, alebo len vzadu, s molitanom o hrubke cca 10 cm po celej vyske akv., takze moze medzi sekciami prudit voda. videl som to niekde davnejsie ani neviem kde a u koho..vyzeralo to jednoducho a funkcne
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Been thanked: 26 times

Poslaťod jusko » Pon 09. Jan 2012 16:48:27

Ja mám / doma / urobené akváriá tak, že sú normálne už pri lepení rozdelené sklom a silikónom na tretiny / 300 L na tri 100 L /. Každé má svoju filtráciu a aj vrchné sklo.
Preferujem to tak, aby mi voda neprúdila medzi akva - aby bolo každé samostatne - napr. ak sa ti nebodaj vyskytne nejaká choroba v jednom akva, tak sa prenesie aj do ďaľších akva. To sa môže stať a nemusí.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Nawi » Pon 09. Jan 2012 20:15:43

suhlasim z juskom,ja mam ten isty sposob,a zase keby ti voda prudila tak ked odkalujes tak ti bude pretekat voda z jednej casti do druhej a tu druhu nemusis ani odkalovat a to je prt kedze nebudes vediet odsat exkrementy a zbytky jedla a pod....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod bobo242 » Pon 09. Jan 2012 20:29:28

pigeon píše:suhlasim z juskom,ja mam ten isty sposob,a zase keby ti voda prudila tak ked odkalujes tak ti bude pretekat voda z jednej casti do druhej a tu druhu nemusis ani odkalovat a to je prt kedze nebudes vediet odsat exkrementy a zbytky jedla a pod....

chce to variabilne, docasne, skladacie.. :roll: takze lepit prepazky nechce. a odkalovat moze jednotlive sekcie aj ked budu spojene, preco by nevedel odkalit najprv jednu, potom dalsie?
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Nawi » Pon 09. Jan 2012 20:38:11

bobo242 píše:chce to variabilne, docasne, skladacie.. :roll: takze lepit prepazky nechce. a odkalovat moze jednotlive sekcie aj ked budu spojene, preco by nevedel odkalit najprv jednu, potom dalsie?

pretoze ak nebudu dobre utesnene voda bude pretekat z jednej strany do druhej po kym sa hladiny nevyrovnaju
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod bobo242 » Pon 09. Jan 2012 20:43:57

pigeon píše:
bobo242 píše:chce to variabilne, docasne, skladacie.. :roll: takze lepit prepazky nechce. a odkalovat moze jednotlive sekcie aj ked budu spojene, preco by nevedel odkalit najprv jednu, potom dalsie?

pretoze ak nebudu dobre utesnene voda bude pretekat z jednej strany do druhej po kym sa hladiny nevyrovnaju

no a? stale nechapem preco by nemohol odkalit najprv jednu, potom druhu..
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod jaro » Uto 10. Jan 2012 12:12:46

Presne ako kamos Bobo pise,

ja nie som "cistokrvny chovatel", je to fakt iba docasne, variabilne riesenie, ktore sa vsak moze opakovat.
AQ, ktore chcem takto predelit je cca 45 litrove (po dlzke ma cca45cm a ked budem odkalovat, jednoducho naraz odkalim vsetky tretiny. Vidim v tom vyhodu, ze mi staci jeden termostat a dva male filtriky.
Ale dakujem vsetkym za pomoc :clap - najviac ma zaujali Adminove vcelarske pomocky :) (tie steny prip.len dolpnim o jemnu skloplastovu sietku), ktore su vyuzitelne aj pre nas... :nod - Dakujem :hand !
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Ďalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia