Astronotus ocellatus poter a ich odchov

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Re: Astronotus ocellatus poter a ich odchov

Poslaťod paloi » Pia 06. Jan 2012 21:12:20

ja som mal koreň z akvaristiky, vraj super špica, to farbiť nebude... ale trvalo to rok, kým to farbenie ustúpilo

a po roku som kúpil ďalší, takže farbíme ďalej :lol:
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Reklama

Poslaťod peter-trnava » Pia 06. Jan 2012 21:20:20

Black water ma nieco do seba :-D
Ten sliz zvycajne ustupi po par tyzdnoch, treba vydrzat.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod ferko2 » Pon 09. Jan 2012 0:42:29

tak poraďte ako ich zredukovať v 300 a v 120-tke? a či je to vôbec možné?už mi napísali z AKVA názor aby som sa ich zbavil.to asi nepredýcham.a keby som ich mal len na okrasu bez chovania výteru? je to možné?lebo bol aj ďalší názor,že keď ich budem držať v týchto akvárkach že nenarastú do svojej veľkosti a že ich môžem chovať kľudne aj 10 rokov a väčšie nebudú.to by som bral. som s toho zmetený.verte mi kľudne by som sa ich zbavil-ale nemôžem,nedá sa mi to.kombinujem,hľadám,pýtam sa,len aby mi zostali.určite som pre vás už s touto témou otravný,ale možno niekto mi dodá nádej a mi zostanú.choval som africké cichlidy 5 rokov.nikdy som nekupoval ryby od nikoho ako od FULIERA .ale jednou neuváženou kúpou v podradnej akvaristike som ich všetky zabil.plakal som ako malé decko.
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod stiff » Pon 09. Jan 2012 8:47:53

ferko2 píše:...lebo bol aj ďalší názor,že keď ich budem držať v týchto akvárkach že nenarastú do svojej veľkosti a že ich môžem chovať kľudne aj 10 rokov a väčšie nebudú...

Ak im budeš držať dobrú vodu (pravidelná masívna výmena + filtrácia), tak narastú aj v relatívne malej nádrži, aj keď rekordy určite nepolámu.. :)

Na tvojom mieste si poriešim väčšiu nádrž, aspoň 500-600l. Tam by si mohol držať dajme tomu 6 - 8 takýchto rýb v dospelosti, aj keď určite nie bez problémov (stres z prerybnenia - ryby nebudú v takej pohode, ako by mali byť). V spomínanej 300vke bude najlepšie držať nakoniec iba jeden pár. Budeš spokojný ty a aj oni. Vyber si najkrajšie ryby (napr 6ks) a ostatné predaj, alebo daruj. Z tých vybraných potom vyselektuj pár. Pohlavie mimo obdobia trenia nevedia spoľahlivo bez výteru určiť ani odborníci. Je to iba tipovanie. K nim by sa hodilo niečo odolnejšie z JA na dno, napr nejaká Crenicichla - pár.

120l je pre tieto ryby absolútne nevhodné, myslím samozrejme v dospelosti. Teraz to kľudne postačuje, aj keď už nie nadlho... Treba sa rozhodnúť a zvážiť možnosti, lebo ryby rastú a problém je za dverami.. ahoj amerikán :)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Peter304 » Pon 14. Máj 2012 17:52:56

tak to tu zasa trocha oživím tu je ďalší o ktorom som nemal ani šainu :shock: ale hezký :yes
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P4vdQn_lEeU[/youtube]
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Rostratus » Pon 14. Máj 2012 19:55:51

No tak to ani ja. Som zvedavý čo ešte zaujímavé nájdeš :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod paloi » Uto 15. Máj 2012 6:14:12

Ja som večer pozeral na mojich astronotusov a hovorím si, že by som mohol takmer každému vymyslieť nejaký doplňujúci názov. V podstate mám 3 variácie hnedých a 4 variácie albínov ;) Z niektorých mám viac kusov..., ale zebru medzi nimi ešte nemám :-(

Ale aj tak je to stále len astronotus ocellatus ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod ferko2 » Štv 07. Jún 2012 3:08:44

ahojte.mám dotaz.môže byť OSCAR a ALBINO v jednej nádrži?
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod paloi » Štv 07. Jún 2012 9:07:49

Prečo by nemohol byť? Jasné, že pokiaľ chce niekto držať čistú líniu, tak by ich choval oddelene.

Máš strach, že bude oscar agresívnejší k Tvojim albínom? Lebo to záleší od povahy jednotlivca. Ja som mal už aj drsného klasického astronotusa, aj albínov. Akurát na tých red oscarov som mal šťastie, tí boli vždy kluďasi. Ale u Teba to zrovna môže byť naopak.
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod Rostratus » Pon 24. Sep 2012 18:22:17

Kto z vás má v akváriu takýto veľký kus Oceláta? Náhodne som natrafil na túto fotografiu. Veľkosť ma celkom zaujala, nakoľko A.ocellatus je pomerne bežná americká cichlida, ale naživo som takéhoto obra ešte nevidel. Vy áno?
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia