SSimon píše:praveze tie frontosy su asi jedine ktore poznam a su najkrajsie. praveze mne sa jednalo o pestre akvarium,aby rybky boli pestrofarebne. Hlavne ze predavajuci nemal problem mi predat vacssinu ryb,bez toho aby ma informoval ze to k sebe nepatri.
cize ako som pochopil tak, malawi a ameriky,africy a podobne nemozu byt spolu ? a ako zistim ktora patri do ktorej skupiny? kukal som aj na internete niaku galeriu z cychlidami aj s nazvami,aby som vedel co mam v akvariu,ale vyhodilo mi dako len toto forum,a minimum obrazkov..
Ono najprv musiš vedieť akú veľkú nadrž si možeš dovoliť, traba si spočitať AQ+filtracia(dosť podstatná vec), ohrev či je potrebný osvetlenie, stojan , kryt atď atď. Keď už vieš ake aq budeš mať môžeš isť na výber rýb. Kombinácia Amerika a Afrika je fakt dosť nevhodná. Buď voda vyhovuje Amerike buď Afrike alebo ani ani. Presne ako písal Admin tiež su tam nároky na stravu a tak isto musíš zohľadniť aj ich charakte. Pokiaľ chceš farebne pestré akva tak najskôr Malawi ale druhy musíš prispôsobiť veľkosti aq ( alebo si povedať že chcem Tyrannochromisa a tak si založiť aspoň 500L
)
A keď chceš nádherne Frontosy tak veľké aq a veľa bubákov na ďalšie rybky.
Najlepší spôsob ako prísť k informáciám je že sa na takomto fóre budeš pýtať a pýtať. Nemusíš mať strach každý z nás začínal nejako a je lepšie sa opýtať ako natrepať do 110l Ameriku Afriku
A čo sa týka predávajúceho tak ABBA ma na to pesničku money money money