Koľko času trávite pri úprave fotografie?

Diskusia o technike a programoch používaných pri fotografovaní

Koľko času trávite pri úprave 1 fotografie?

1. neupravujem
1
20%
2. do 5 minút
0
Nehlasovalo
3. do 10 minút
1
20%
4. do pol hodiny
2
40%
5. do hodiny
1
20%
6. 1-3 hodiny
0
Nehlasovalo
7. viac ako 3 hodiny
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 5

Koľko času trávite pri úprave fotografie?

Poslaťod Rostratus » Ned 08. Jan 2012 12:55:15

Väčšina z vás vie, že dokonalú fotografiu priamo z fotoaparáta tak ľahko nedostanete. Na "vylepšenie" fotografií, sa používajú rôzne "photo" programy, kde si danú fotografiu doľadíte, upravíte... Viem, že na túto otázku sa nedá jednoznačne odpovedať, nakoľko každá fotografia je individuálna a pri každej fotografii strávite menej, alebo viac času. Ale aj tak by ma orientačne zaujímalo koľko času strávite pri úprave jednej fotografie a čo všetko na fotografii upravujete, doľaďujete. Vytvoril som aj anketu, kde môžete zahlasovať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Koľko času trávite pri úprave fotografie?

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 08. Jan 2012 15:07:12

Ja sa snažím aby už fotka bola čo najlepšia z foťáku, radšej sa pohrám s nastavením urobím 6-7 záberov potom si vyberiem ten naj, nechce sa mi doma sedieť a retušovať fotku v PC nemám na to ani program a ni barz času, a keď že nie som ani nejak umelecky zdatný asi by to dopadlo horšie ako originál :-D
ale ktovie keby že existoval nejaký jednoduchý intuitívny program ktovie, a hlavne neživým sa tým a fotím si len pre seba tak to ani nepotrebujem moc riešiť.
Fotím NIKONOM D 60tkou , myslím že aj to by bolo vhodné spomenúť.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Belial » Ned 08. Jan 2012 15:37:20

Je to veľmi individuálne. Každá fotka je iná. Napríklad nad fotkou jastaba, ktorú som sem dal som presedel hádam aj hodinu. Bolo to dané tým, že foťák som mal nastavený na letovky, čiže nízka clona a vysoké iso.Tým pádom boli tiene v pozadí dosť zašumené. S tým bolo asi najviac roboty. Potom som ešte mierne vytiahol kontrast a jemne doostril. A ešte jedna taká pikoška- chvost sa mu dotýkal spodku fotky resp. kúštik tam chýbal, takže som musel dorobiť spodok. Ale väčšinou som s fotkou hotový tak do 10-15minút.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Pito » Pon 09. Jan 2012 9:46:59

asi najviac by o tom vedel napisat Stiff. ja to velmi neupravujem. zo 100 fotiek vyberiem tu najlepsiu, orezem a dalsie upravy nerobim. to su potom uz "umelecke" fotky. potesi to oko,ale je s tym vela roboty a musi sa tomu clovek rozumiet.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod stiff » Pon 09. Jan 2012 10:04:37

Je to presne tak, ako povedal Belial. Je to veľmi individuálne a aspoň u mňa je to všetko o podmienkach, ktoré si nejaký ten čas pred fotením pripravím. Ak je všetko ok, tak mi na úpravu stačí 1-2 min. - pritmavím a orežem. A inokedy strávim nad fotkou možno aj hodinu, kým som akotak spokojný... :) Ak sú naozaj dobre podmienky, netreba žiadnu špeci parádnu výbavu, stačí len čakať a cvaknúť práve vtedy, keď treba. Potom ani úprva netrvá nijako dlho a netreba k tomu ani extra náročný program.. Všetko je kompromis.. :)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Späť na Technika ( hardware / software)

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia