Astronotus ocellatus poter a ich odchov

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Re: Astronotus ocellatus poter a ich odchov

Poslaťod stiff » Pia 04. Nov 2011 21:09:10

O Rubrocellatus som ešte ani nepočul... Ono je možné, že ich tu niekto má, lebo odchýlky medzi nimi sú také všeliaké a neviem či by to niekto tu (a nielen tu :)) vedel spoľahlivo rozlišovať. Takže sa tu napr. crassipinnis môže vyskytnúť, akurát, že dotyčný nemusí mať ani šajnu, že to nie je ocellatus bežný.. :)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod ferko2 » Pon 02. Jan 2012 21:54:06

ahoj.já mám pol roka ocellatov albino red tiger.tieto ryby ma očarili svojou krásou.už majú okolo 13cm.tiež by ma zaujímal ich poter a odchov.sú to krásne ryby. :skleb
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod paloi » Uto 03. Jan 2012 8:53:32

Ferko, na akva.sk si písal, že sa chceš podeliť o skúsenosti, pokecať, máš pocit, že nikto nechová americké cichlidy. Ale veru chová, je nás tu dosť (aj keď vlastne nikdy nás nebude dosť). Ale pokiaľ čakáš, že na Tvoj príspevok bude niekto reagovať, mal by si napísať aj niečo konkrétnejšie. Mňa osobne by napr. zaujímalo, odkiaľ si. Možno bývame 100 metrov od seba a ani o sebe nevieme. Ja by som o astronotusoch rád pokecal, ale vlastne neviem, čo konkrétne Ťa zaujíma. Prípadne hoď nejakú myšlienku, zamyslenie; nemusí byť hneď otázka. Ale pokiaľ je Tvoj príspevok len konštatovanie, ťažko môžeš čakať reakciu. Asi toľko som chcel napísať ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod ferko2 » Štv 05. Jan 2012 23:49:13

ahojte.ako som spomenul mám 300l akvarko.mal som ich v ňom 10.bolo mi ich ľúto dať preč tak som kúpil ešte 120l a tam so preložil 4.už viem že aj tak ich mám v jednom aj druhom veľa.čo mám robiť?nové už zakladať nejdem.zrejme ich musím predať.a čo ak rozhodnem predať,ako zistím čo predávam,ktoré je samec a ktoré samička?mne sa veľkosťou zdajú rovnaký.a keby som si ich chcel nechať, tak ako ich mám ,čo sa môže stať?a prečo nemôžem mať v akvárkach umelé rastliny?

je toho veľa čo by som chcel vedieť a verím že mi poradíte.nevedel som o tejto stránke-poradil mi ju PAOLI,a som rád.
ferko2

Poslaťod paloi » Pia 06. Jan 2012 7:41:11

Ja teda pohlavie neviem rozoznať. Počul som názor, že samec má na chvoste uzavretú kruhovú škvrnu a samica nie. V tom prípade som ale mal kedysi len samých samcov. A mal som ich teda neúrekom. Takže tomuto veľmi neverím. A tiež som počul názor, že pohlavie sa dá rozoznať len podľa správania počas výteru.

Ale je pre Teba dôležité chovať pár? Teraz máš 10 rýb a nevieš, čo s nimi. Keď budeš mať 300, tak čo s nimi urobíš? Nie je lepšie ich chovať len pre radosť a nerozmnožovať? Aj keď zasa je fakt, že sledovať správanie páru je zasa trochu iný level.

A 300 litrov Ti zatiaľ môže stačiť, ak ich máš pol roka. Ale o 2-3 roky to bude stačiť tak 2-3 rybám. Rásť budú, astronotus narastie aj v 100-litrovke, ale nebudú sa dobre cítiť (to viem z rozhovorov s mojimi astronotusmi... :lol: )
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod peter-trnava » Pia 06. Jan 2012 8:59:21

ferko2 píše:.........prečo nemôžem mať v akvárkach umelé rastliny?

Umele rastliny samozrejme mozes mat.
Vyhodou je ze ich ryby neznicia, nevyhodou je ze niekomu sa nemusia pacit (to je ale otazka osobneho vkusu) a casom sa zacnu zariasovat rovnako ako vsetka dekoracia v akvariu.

Pri ocelatoch by som pouzil ako dekoraciu radsej korene a kamene. Posobia prirodzene a poskytuju pre ryby lepsie ukryty ako umele rastliny :idea:
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Nawi » Pia 06. Jan 2012 11:31:35

len pozor tieto ryby poriadne bagruju,kamos ma jeden par v praci a tie mu poriadne prebagruju nadrz,ma len v strede jeden plochy kamen na vyter,silna filtracia je dolezita,a tieto ryby su strasne pazrave vedia sa tak nazrat ze idu prasknut :lol: (aspon tie kamosve),ale urcite je to strasne zaujimava ryby a prekrasne ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod ferko2 » Pia 06. Jan 2012 19:27:26

mal som tam krásne korene,ale mi farbili vodu a chytal sa mi na ne taký slizký biely povlak.ale to som mal korene zo suchého buka.tie som dve hodiny varil v paráku a potom tri týždne močil v sude.ale aj tak farbil.už by mi ani nevadilo že je voda trošku iná,ale ten sliz .toho som sa nemohol zbaviť.a určite by som tam mal radšej živé rastliny,len sa bojím či by mi ich nezničili,lebo každá rastlinka stojí nemalé peniaze
ferko2

Poslaťod peter-trnava » Pia 06. Jan 2012 19:36:30

S tym korenom treba vydrzat, pravidelna vymena vody to vyriesi a potesi aj ryby. ;)
Zive rastliny tam ani nedavaj iba ak nieco tvrde ako napr. anubias.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod ferko2 » Pia 06. Jan 2012 21:09:46

ale prečo tak strašne soplil? to ma odradilo.čistil som 1 krát za 2-3 týždne.koreň som zakaždým vydrhol a za týždeň som to mal zas.
ferko2

PredchádzajúciĎalší

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia