ako na vlastny filter?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: ako na vlastny filter?

Poslaťod stiff » Štv 05. Jan 2012 18:45:25

kofola píše:Stiff nechcem sa s tebou opat skriepit ale neda mi nereagovat...

Nie, nie, kofolka. Škriepť sa nebudem ja s tebou. :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod stiff » Štv 05. Jan 2012 18:53:13

miroslav2740 píše:Zhladom nato že som sa rozhodol kupiť externý filter by som rád vedel ako mám postupovať ak sa náhodou stane že vypnú elektriku na dlšiu dobu...

To by som nerobil kamarát. Kofola ti vyššie jasne vysvetlil, že ako sa veci majú. Kanister je časovaná bomba, čiže skôr, alebo neskôr ti zabije všetko v nádrži, keďže občasný výpadok el. prúdu je viac ako pravdepodobný. Ale vieš čo? Možnože ti ani žiaden filter nebude treba. Kofola tu jasne dokázal, že 70 hod bez filtrácie je úplne v pohode, takže by bolo treba vyskúšať, že či vôbec nejaký filter treba... Každopádne by som sa na tvojom mieste s podobnými otázkami obracial práve na tohto človeka. Určite ti ochotne vysvetlí aj všetko okolo siporaxu.. :yes
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod kofola » Štv 05. Jan 2012 19:00:18

Stiff neprekrucaj prosim moje prispevky. Ja som nenapisal ze nadrz bola 70hod bez filtracie. Docasne som tam prelozil ex. kanistrovy zabehnuty filter, ktory som po vlozeni noveho cerpadla zas dal na povodne miesto. A aby bolo jasne nesnazim sa tu tvrdit ze otvoreny filter je najlepsi na svete, len som pisal preco si myslim, ze je lepsi ako kanistrovy. Napisal som moje osobne skusenosti. Nic viac nic menej. Mozno by bolo dobre keby si nam svoje skusenosti z praxe napisal aj ty. Kolko mas momentalne v prevadzke otvorenych biofiltrov?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod stiff » Štv 05. Jan 2012 19:07:09

kofola píše:Stiff neprekrucaj prosim moje prispevky. Ja som nenapisal ze nadrz bola 70hod bez filtracie. Docasne som tam prelozil ex. kanistrovy zabehnuty filter, ktory som po vlozeni noveho cerpadla zas dal na povodne miesto...

Jaaaj..?! AHAAA.. :) Tak si prečítaj čo si (ne)napísal a skús si to pochopiť :)

Momentálne mám v prevádzke cca 70biofiltrov aj s rybami. Koľko máš ty? Koľko máš kanistrových filtrov? A to sa už škriepime, alebo nie? Aby som vedel, lebo vyššie som napísal, že sa s tebou škriepiť nebudem, tak aby som nevyzeral, že neviem čo píšem... :x
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod kofola » Štv 05. Jan 2012 19:19:49

Skusim to napisat este raz a zrozumitelnejsie:
V externom otvorenom biofiltri mi vekom odislo cerpadlo. Preto som z druheho akvaria, kde bola dvojita filtracia prelozil uzavrety kanistrovy filter na toto akvarium, aby neostalo len na hlavici s penou kym mi pride nove cerpadlo (objednane z netu). 3dni filtroval akvarko atman 3338 + hlavica. Ked prislo cerpadlo, tak som ho dal do poslednej komory otvoreneho filtra a Atman som vratil na akvarko kde bol predtym. Zapol som ex. otvoreny biofilter a nic sa nestalo. Preto tvrdim, ze je to vyhoda oproti uzavretym koncepciam, kde bakterie zadusis.
Ak myslis biofiltrami bublifuky, tak tych mam "len" nieco vyse 40. 3 kanistrove filtre a 5 otvorenych biofiltrov. + nejake dalsie otvorene biofiltre aj kanistre u ludi, ktorym sa chodim starat o akva.
A fakt nemam naladu na chytanie sa za slovicka a dokazovanie si kto je lepsi - myslim to uprimne. Chcel som sa len podelit o svoju osobnu skusenost, prip. o tom diskutovat.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod stiff » Štv 05. Jan 2012 19:27:02

kofola píše: 3 kanistrove filtre ...
A fakt nemam naladu na chytanie sa za slovicka a dokazovanie si kto je lepsi - myslim to uprimne. Chcel som sa len podelit o svoju osobnu skusenost, prip. o tom diskutovat.

Takže ty máš a používaš kanistrové filtre aj napriek tomu, aké pri tom hrozia riziká? Predpokladám, že tam máš len čistý biomolitan, keď vravíš, že o siporaxe ťa nikto nepresvedčil...
Za slovíčka ťa nikto nechytá... Tvrdíš zaujímavé veci, tak debatujeme.. Či sa škriepime?
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod jovan » Štv 05. Jan 2012 19:34:54

Chlapci brrrrr.....Aj jeden aj druhý máte pravdu.Aerobné a anaerobné baktérie sú dva živočíchy ktoré potrebujú/nepotrebujú kyslík k svojmu životu.Príklad sera nitrivec,tam je toho kyslíku....Všetko záleží od pomeru týchto baktérií,teploty vody ,poréznosti filttračných materiálov ,ph,tvrdosti vody atď.Je tam príliš veľa faktorov,ktoré môžu ovplyvniť konečný výsledok,či katastrofu.Nedá sa to zovšeobecniť.Výpadok akejkoľvek filtrácie na dlhšiu dobu narobí škodu.Či sa to prejaví úhynom hneď alebo neskôr je myslím jedno.V každom prípade treba aspoň polovicu médiíí následne vypláchnuť a sledovať hodnoty vody hneď po následnom spustení.Pre istotu nekŕmiť aspoň 24hodín.Vymeniť časť vody ta 20-30% za odstátu a odplynenú vv.Tak preto ešte raz:nedá sa to zovšeobecniť,pretože chemickobiologicý proces nitrifikácie a denitrifikácie je zložitý a NIKDY ani pri tej onakej megafiltrácií nedobehne do úplného konca.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod kofola » Štv 05. Jan 2012 19:37:03

Samozrejme za mam aj kanistrove filtre. Existuju miesta, kde sa otvorene biofiltre nezmestia, alebo esteticky nehodia. V kanistroch mam biomolitan v kombinacii so zeolitom. V jednom filtri mam v jednom kosi siporax, ktory som dotal. Nezda sa mi o nic lepsi ako biomolitan, akurat sa horsie cisti. Siporax podla mna ucel filtracneho media splna velmi dobre akurat nieje takym zazrakom ako sa casto prezentuje a v porovnani s inymi filtracnymi mediami je stale drahy.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod miroslav2740 » Štv 05. Jan 2012 19:49:13

Tam kde bývam vypnú elektriku 2x do roka aj to maximálne na 20minút takže o to sa nebojím ale z hladom nato že som sa rozhodol kúpiť externý do tohto akvária tak ma zaujíma ako čo najlepšie narábať s takým filtrom. Externý až keď bude väčšie akvárium. Ale ten záložný zdroj ma zaujal že koľko by vydržal zásobovať filter energiou. :?:
miroslav2740

Images: 10
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod stiff » Štv 05. Jan 2012 19:50:20

kofola píše:Samozrejme za mam aj kanistrove filtre. Existuju miesta, kde sa otvorene biofiltre nezmestia, alebo esteticky nehodia. V kanistroch mam biomolitan v kombinacii so zeolitom. V jednom filtri mam v jednom kosi siporax, ktory som dotal. Nezda sa mi o nic lepsi ako biomolitan, akurat sa horsie cisti. Siporax podla mna ucel filtracneho media splna velmi dobre akurat nieje takym zazrakom ako sa casto prezentuje a v porovnani s inymi filtracnymi mediami je stale drahy.

Kofolka, ty si celkom podarený "chlopik".. :)
Obrázok užívateľa
stiff

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia