Tanganyika

Diskusia o fotografiách z "vodného" sveta

Tanganyika

Poslaťod RobsonX » Uto 03. Jan 2012 10:03:35

Podarilo sa mi dotiahnuť domov kamoša s Nikonom D80 a urobili sme také prvé zoznamovacie fotenie. Bude to chcieť ešte velmi vela zmazaných záberov kým prídeme na tú správnu techniku fotenia. Jediní kto ochotne pózoval sú Altolamprologusy, urobiť kvalitnú fotku Cyprichromisov bude vyžadovať velkú dávku umenia a trpezlivosti. Takže pozerajte, kritizujte a hlavne poraďte ako to urobiť lepšie.

Neolamprologus Leleupi.jpg
Julidochromis Marlieri (Burundi).jpg
Altolamprologus Compressiceps.jpg
Cyprichromis Leptosoma Mpulungu.jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
RobsonX

Images: 13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Tanganyika

Poslaťod stiff » Uto 03. Jan 2012 11:47:47

Ahoj,
pozrel som exif na jednej foto - Julidochromis Marlieri
Tvoj kamoš má výborné svetelné pevné sklo a je to vidieť na hlave tej ryby. Ostatné je slabé. Použil pomalý čas 1/80. Ty potrebuješ aspoň 1/160 - 1/200, aby si to udržal z ruky. Inak to bude rozmazané. Tá ryba sa hýbe... Ak to takto dáš, bude tá foto tmavšia, ale nebude rozmazaná. ISO treba tlačiť dole, aby to nešumelo. Na tej foto je ISO 640, to sa celkom dá na takýto malý formát. Pri väčšiom výreze by to šumelo... Ďalšia vec je clonové číslo. Nemôžeš fotiť ryby z blízka na clone 3,3. Je to málo - hlava akotak ostrá, ale chvost už absolútne nečitateľný a na takomto ISE a rýchlosti aj totálne zašumený. "Toto" sa nazýva hĺbka ostrosti. Ak tieto veci vyskúšaš, zistíš, že fotky sú veľmi tmavé a šumia. S tým už neurobíš nič, jednoducho tam máš málo svetla na kvalitnú foto. Ak chceš lepšie (dobre - perfektne) fotiť ryby, potrebuješ ex. blesk/y. Inak to proste nepôjde. Svetlo je všetko.. :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod RobsonX » Uto 03. Jan 2012 13:25:22

Stiff vdaka za reakciu, kedze ten moj kamos nema registraciu na portali, poprosil ma aby som v jeho mene napisal reakciu:

"Zacnem od konca. Svetlo je vsetko - viem. Externy blesk som nemal. Preto som fotil doslova na hrane, tj ISO 640, cas 1/80 a clona taka, aka bola. Co je sum, viem :) aj vsetko ostatne, co pises, mi je dobre zname.
Takze vdaka za reakciu, skusime zohnat externy blesk a potom sa pochvalime." :yes

Pozerali sme si niektore tvoje fotky, takze motivacia je velka :)
Obrázok užívateľa
RobsonX

Images: 13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod stiff » Uto 03. Jan 2012 15:01:26

RobsonX píše:
...Takze vdaka za reakciu, skusime zohnat externy blesk a potom sa pochvalime." :yes

Ok, teším sa.. a držím palce.. :yes :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod nimho » Pon 13. Feb 2012 0:02:33

Trochu som pofotil aj ja Tanganyiku, nie je to nic prevratne...su to Tropheus Bemba. Casom sa mi podari hadam aj nieco krajsie.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
nimho

Been thanked: 2 times

Späť na Akva foto

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia