Copadichromis borley

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Copadichromis borley

Poslaťod Nawi » Pon 02. Jan 2012 21:33:34

tak nejako ;) cakal som ze budu kusok drsnejsie
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod kofola » Uto 03. Jan 2012 8:33:21

Pigeon za posledneho pol roka som odchoval a predal 470 tychto rybiek. Samozrejme do vykupu, lebo na Slovensku je malo ludi co si ich kupi, a to hlavne asi kvoli ich priestorovym narokom. Vsetky odchadzali odo mna vo velkosti 5-6cm. Tieto ryby sa predavaju trochu vacsie lebo take 3-4cm by asi vypustenie do nadrze medzi dospele haps nevydrzali. Priblizne na polovici ryb co som predaval sa uz dalo rozoznat ze ide o samce. Mali nacervenkaste - skor take ruzove boky. Samozrejme este mali oranzove plutvy a hlava nebola modra, ale boky uz jasne chytali farbu. Teraz ich mam este cca 60ks vo velkosti 4-5cm a na nich to este vidno nie je.
Mozno je to ciastocne ovplyvnene aj tym, ze ryby prve tri mesiace svojho zivota nevideli vlocku ani granulu. Krmil som ich zivou artemiou, zivymi mikrami, mrazenym cyklopom, zivym grindalom, nachytanym zivym planktonom, mrazenou artemiou, zivymi komarimi larvami, posekanymi mladymi dazdovkami. Az posledny mesiac pred predajom som ich privykal na priemyselne krmiva, ale od zaciatku ich prijmali bez problemov. Su to take male pazrave pirane.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Gabriel86 » Uto 03. Jan 2012 12:02:04

Tak s tou pažravosťou máš pravdu ale ta rýchlosť ked žerú je neskutočná. Trochu ma zaráža že kolegovia píšu že sú to kludné ryby moje sú dosť živé a hlavne plaché, a ten vyfarbený samec utočí na všetko čo sa v jeho okolí pohne. NEviem či by sa mali takto správať ale nato že už je tam sám je ajtak agresívny. Nádrž neje nič extra 250 litrov ale zas tak veľa rýb tam nieje. V čom by mohol byť problém, sú Borley plaché? alebo to len tie moje.
Gabriel86

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Uto 03. Jan 2012 12:09:40

Urcitu vacsiu plachost v porovnani napr. s niektorymi mbunami pozorujem aj ja. Nie je to vsak nic vazne a prirovnal by som to napr. k plachosti cyphotilapii. Ak ich mas extremne lakave, tak moze byt problem napr. s teplotou vody (moja skusenost), ale aj s inymi parametrami vody ako takej.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Gabriel86 » Uto 03. Jan 2012 12:29:46

No tak to môže byť tá teplota lebo prednedávnom sa porúčal starý ohrievač a odvtedy sa teplota drží na izbovej 22.5. Musím hned po výplate kúpiť druhý.
Gabriel86

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Str 04. Jan 2012 21:36:43

este k tej pazravosti moje dokonca vyskakuju z nadrze aby si nieco uchmatli
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Predchádzajúci

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia