co na transport ryb

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

co na transport ryb

Poslaťod Nawi » Pia 23. Dec 2011 7:09:08

zdravim kolegovia,

chcem sa opytat ake pripravky pouzivate pri preprave ryb(nieco proti stresu a pod.)dik
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Re: co na transport ryb

Poslaťod bekefy » Pia 23. Dec 2011 12:03:43

Ja som ešte pred rokom objednával od admina rybičky a prišli v pohode s autobusom, zabalené, rybičky boli v sáčku s vodou okysličenou, tusím keď sa nemýlim, mal som z vnútra polystirén a aby sa sáčky nelietali bolo vyplnené s novinami. Či do vody dal niečo to neviem ale keď som sáčky otvoril voda bola ešte teplá a plus tuším bolo november.
Rybičky žijú a majú sa fajn. :D ;)
Trasa bola Dubnica n/v --- Bratislava

Ale som mal aj kamoša ktorý z obchodu raz v zime doniesol rybičky v termoske na polievku :D :D :D :D :D :D
Obrázok užívateľa
bekefy

Has thanked: 21 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Pia 23. Dec 2011 14:11:45

Na transport rýb je vhodný termobox. Ak ho nemáš, alebo posielaš pravidelne ryby tak si ho môžeš provizórne urobiť aj sám. Nájdeš si vhodnú krabicu, ktorú zateplíš polystyrénom. Do takejto krabice dáš ryby v sáčku. Ja som pridával ako Bekefy písal aj noviny, aby sa tie sáčky moc nehýbali v krabici. Ale ak máš krabicu "ušitú" na mieru pre tvoje sáčky, tak noviny netreba. Ako prípravok môžeš použiť Sera Aquatan. Ten sa okrem iného používa aj na transport rýb.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Nawi » Pia 23. Dec 2011 18:00:09

dik,no z tou prepravkou to viem normalne vec balim tak ryby pravidelne,zaujima ma len to co zvyknu niektory chovatelia davaT do sackou z rybami,dnes mi dorazili ryby z ciech a bolo nieco vo vode-hnedej farby,aj ked som bol na nasteve u milana fotka tiez mi dal nejaky pripravok ktory normalne uspal ryby a boli pocas transportu kludne,ozili az vtedy ked som ich vpustil do akva z normalnou vodou.....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod benitoSVK » Sob 24. Dec 2011 14:39:42

Mne chovateľ ktorý mi ryby predával navzduchoval sáčky z rybami a tie som dal do autochladničky;-) a ryby to v pohode prežili!
Obrázok užívateľa
benitoSVK

Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Nawi » Sob 24. Dec 2011 15:13:08

benitoSVK píše:Mne chovateľ ktorý mi ryby predával navzduchoval sáčky z rybami a tie som dal do autochladničky;-) a ryby to v pohode prežili!

dik za rady,no tieto uz davno viem,tym istym sposobom ako pises som uz poslal spustu ryb,ako som uz spominal ide mi skor o to aky pripravok sa dava do vody z rybami cez transport,aby ryby neboli v takom strese a pod.........
admin,este skusim prestudovat nieco o tom Sera Aquatan-mozno ho aj kupim a skusim to s tym
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Bery Kamerunec » Ned 25. Dec 2011 13:27:23

Mě se osvědčil ACRIFLAVIN.Ryby vždy byly po cestě klidné a ani nestrácely vybarvení. Jinak normálně termobox,pokud je zima přidám plast.láhev s horkou vodou,ale dám mezi ni a sáčky nebo flašky (plastové-používám na halančíky-kaprozúbky)nějakou proložku aby se rybky neuvařily.
Bery Kamerunec

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 23 hostia