Permeát - super čístá voda

Diskusia o skalaroch

Permeát - super čístá voda

Poslaťod AkvaMars » Sob 17. Dec 2011 21:57:10

Ahoj Cichliďáci. Potreboval by som poradiť. V snahe o zníženie tvrdosti vody, obmedzeniu chlóru atď. by som rad primiešal do vody aj tzv. osmotickú vodu (permeát). Je to super čistá voda, takmer H2O, 100% bez chlóru, minerálov, baktérií ...
Každé 3 - 4 týždne mením cca 1/3 objemu vody, čo je 40L. Chcel by som skúsiť namiešať pomer 34L bežná kohútiková voda + 6L permeátu, ale obávam sa, či tým rybkám a rastlinám skôr neublížim ako pomôžem.
Nemáte niekto s týmto skúsenosti? Vedeli by mi niekto poradiť?

Vďaka za rady a názory.

Richie (AkvaMars)
Obrázok užívateľa
AkvaMars

Images: 7
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Permeát - super čístá voda

Poslaťod Belial » Sob 17. Dec 2011 22:27:29

Ja lievam do vody iba čistý permeát o vodivosti cca 13uS a nemám problém. V akva sa vždy nájde niečo, čo ti vodivosť zdvihne (výluhy, výkaly, nejaké tie vápenné kamene...), takže mne sa vodivosť v akva pohybuje niekde okolo 120us a to mením v mojom 230l akva každé dva týždne cca 70l vody. Ale u takto mäkkej vody treba byť veľmi opatrný pri kŕmení nakoľko takto extréme mäkká voda má nízku pufračnú schopnosť a tým pádom dosť kolíše Ph.
Obrázok užívateľa
Belial

Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Re: Permeát - super čístá voda

Poslaťod AkvaMars » Uto 20. Dec 2011 8:21:12

Ako tak čitam, tu, aj na facebooku, s permeátom by som si narobil viac problémov ako dobrého. Je náchylný na baktérie, zapríčiňuje kolísanie pH, asi nebudem zbytočne špekulovať. Som začiatočník a obávam sa, že problémy, ktoré by mohli nastať, by pre mňa boli len ťažko riešitelné. Každopádne ďakujem Vám všetkým za rady.
Obrázok užívateľa
AkvaMars

Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Späť na Pterophyllum cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia