Prosím o pár začiatočníckych rád :)

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Prosím o pár začiatočníckych rád :)

Poslaťod kaho » Štv 15. Dec 2011 17:42:38

..No ja si myslim,ze vzduchovaci motorcek nieje az taka zbytocnost,aj ked pre okyslicenie vody,ako takej je malo ucinny,pretoze voda sa najviac okyslicuje,tam kde sa priamo stretava s kyslikom,teda na hladine,rychlost bublinky je prilis velka a jej povrchova plocha velmi mala,na to aby dokazala odovzdat potrebne mnozstvo kysliku do vody,teda cim vacsia je plocha ktora sa priamo dotyka-stretava so vzduchom,tym je voda v akvariu schopna prijat viac kysliku,motorcek(kompresor)pomaha ku premiesavaniu jednotlivych vrstiev vody a teda aj ucinnejsie obmiena vodu na hladine,ale to vsetko funguje len dovtedy,kym nieje nadrz prerybnena,neprekrmovana a pod... :angel: (myslim si)
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Reklama

Poslaťod miroslav2740 » Štv 15. Dec 2011 18:15:43

Druhý krát kupovať vnútorný filter tak kúpim čerpaciu hlavicu z molitanom. Tie Eheimi sú kvalitné a tiché ale podstatne drahšie. Tá velkosť filtračnej plochy na čerpacích hlaviciach je omnoho väčšia a oto pri filtrácii ide. Ja už mám Biopower 240 ale vratiť čas,peniaze a skúsenosť tak : 1-externý filter, 2-čerpacia hlavica, 3-vnútorný filter. Aj čo sa týka údržby jeto náročnejšie na intervali čistenia. Ten Aquabal180 je velmi na hrane. To je len moja malá skúsenosť ohladom vnútorných filtrov. Zrád hore vyššie vidieť skúsenosťi chovatelov tak porozmýšľaj. :wave:
miroslav2740

Images: 10
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Nataly » Pia 16. Dec 2011 13:28:25

Popremýšľam a napíšem...Ďakujem..
Obrázok užívateľa
Nataly

Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Matej » Sob 17. Dec 2011 2:24:10

Ja mam zase sustavne problemy so vzduchovanim, teraz fukam cez cerpaciu hlavu ale nemam na nej molitan lebo to proste neni pekne, nechal som tam len taky ten predlzeny splosteny "kosik" a stale sa tam dostava nejaky kusok listu alebo korienok, pripadne sa rovno upcha ta hadicka na privod vzduchu. Uz sa mi niekolko krat stalo ze som rano nasiel ryby pri hladine pretoze to privzdusnovanie prestalo fungovat. Osobne si idem pridat prave ten vzduchovaci motorcek aby som sa tomuto vyhol, specialne ked idem na par dni z domu, urcite to nic nepokazi a moze len pomoct. To je samozrejme len moj nazor :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Nataly » Sob 17. Dec 2011 22:07:35

Ďakujem všetkým za užitočné rady, ešte popremýšľam a keď budem rozhodnutá, napíšem. Keď tak hľadám po e-shopoch vonkajšie filtre, našla som jeden dosť lacný, neviem.
Link-
Kód: Vybrať všetko
http://www.shopakva.sk/fzn3-filter-vonkajsi-zavesny-p-1278.html

Čo si o ňom myslíte? Všeobecne filtrom nerozumiem, a vonkajším už vôbec nie, preto za obraciam na Vás.
Ak by som si zvolila nejaky vonkajší filter, čo treba k tomu ešte dokúpiť? Nejaké hadičky alebo čo?

Ďakujem veľmi pekne za trpezlivosť a ochotu. :mrk
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod Walcott » Ned 18. Dec 2011 0:43:19

No popravde osobne som nemyslel takýto ale kanistrový, tento nemá oveľa väčší objem filtračných hmôt ako hlavica s molitanom vo vnútri ale aspon tam nezavadzia a ľahšie sa čistí. Inak ku každému filtru či už takémuto závesnému alebo kanistrovému by malo byť všetko príslušenstvo.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Nataly » Ned 18. Dec 2011 9:56:55

Viem aký ste mali na mysli, ale tie sú strašne drahé. Takže ten by mohol teoreticky byť? Alebo mám hľadať lepší?
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod miroslav2740 » Ned 18. Dec 2011 17:58:46

Podla mna radsej cerpaciu hlavivicu. Ten závesný neviem ci má vzduchovanie ta cerpacia hlavica ho má tak mas vyriesene okyslicovanie. Dalej pisu na zavesnom ze zabespecuje mensie prudenie vody a hlavica spraví viac prudenia vody takze spojene s vzduchovanim mas zabespecene prekyslicenie vody.Mozno by ti stacil ajAtman AT-202 čerpacia hlava.Stoji okolo 13,00€ az 18,00€. Su tu väcsi odbornici na filtraciu toje moj laicky názor takze to ber znadhladom. :wave:
miroslav2740

Images: 10
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Nataly » Ned 18. Dec 2011 20:24:31

Ďakujem ;)
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod Nataly » Str 21. Dec 2011 17:50:23

Akvárium a skrinka sú už doma a na mieste...neskôr pridám fotky
Obrázok užívateľa
Nataly

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 44 hostia