zalozenie 410 L rohove

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: zalozenie 410 L rohove

Poslaťod Shellinka » Sob 10. Dec 2011 14:44:11

Hadice sa ti môžu zanášať z rôznych príčin,tiež záleží aké zloženie máš filtračných hmôt v tej e900ke.Ak máš priestor a možnosti na vonkajší biofilter,skús to.Ja konkrétne teraz robím 830litrovú nádrž a dávam tam Fluval FX5 a ešte za pozadie čerpaciu hlavu s filtrénom na prevzdušnenie a do zálohy.Pre teba by to bolo zbytočne predimenzované(aj na mňa je to trochu viac ako treba :lol: )Na tvoje akva hľadaj externé kanistrové filtre s cca 1500l/h,reálne s náplňami to bude menej(aj JBL e1500 nie je zlý,čo som počul.)Osobne mám skúsenosti s Tetratec a Fluval,na obe nemôžem nič povedať zlého.
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Reklama

Poslaťod maverick » Ned 11. Dec 2011 11:54:38

Opýtam sa ťa ako jeden predchodca ... máš dostatok priestoru na externý filter? ... filter ktorý máš je dobrý ... a to ze sa ti zanášajú hadice tak s tým toho asi veľa neurobíš ... teda na vstupe do filtra je to normálna vec a co sa týka výstupu ... tak hadica sa ti zanesie aj tam do istej miery ... ako ti napísala aj shellinka .. záleží aj na zložení jednotlivých filtrovacích košov vo vnútri tvojho filtra. Napríklad ja používam JBL e1500 ... od výrobcu je vybavený len základom ... máš tam keramiku a bio-filtren v dvoch rôznych hustotách .... môj filter ma štyri stupne .. neviem koľko stupňov ma e900 ... na posledný stupeň si vlož JBL Symec filtračnú vatu 250 g /stojí okolo 4€/ a ten biofiltren ktorý tam povodne bol daj o stupienok nižšie. K samotnému filtru ... e 900 je fajn, ale nieje postačujúci .. Chceš si založiť 410 litrové akva ... a máš filter pre akvária do 300 litrov ... ja som zástanca toho, ze celá nádrž by mala byť za hodinu prečistená tri .. štyri krát ... a tvoj filter ma výkon 900 litrov za hodinu. Ak máš volne finančné prostriedky, tak si kúp ešte jeden filter. Netreba si hneď kupovať výkonnejší filter ... podla mňa je lepšie mať dva slabšie ako jeden silný filter ... ono časom raz všetko prestane fungovať a je mala pravdepodobnosť, ze sa ti pokazia oba filtre súčasne a pri výpadku jedného ti osádka akvária v pohode prežije.
maverick

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Malawi 410 Rohove - zalozenie akvaria

Poslaťod silin20 » Ned 11. Dec 2011 19:16:44

Zdravim vas takto od zaciatku chcem zalozit akva 400 l rohove nemam este nic kupene riadim sa tim dva krat meraj a raz rez. Tak chcem vediet co by ste mi doporucili ohladne filtra pozadia pesku osadenstva osadky akvq kolko ryb tam mozem dat ake trubice kupit ohrievac a podobne veci
silin20

Been thanked: 0 time

Re: Malawi 410 Rohove - zalozenie akvaria

Poslaťod Walcott » Ned 11. Dec 2011 19:44:52

Ved pokračuj v už založenej téme, toto je zbytočná téma.
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod Rostratus » Ned 11. Dec 2011 19:51:48

ja som tie témy spojil, aby to nebolo dvojmo.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 53 hostia