Prosím o pár začiatočníckych rád :)

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Prosím o pár začiatočníckych rád :)

Poslaťod jozkablack » Str 07. Dec 2011 12:21:09

Čus.... předně Vás chci všechny pozdravit, jsem tady novej a tento potál mě zaujal :yes . Mám doma jen malé AQ Malawíčko 240l. Bohužel mi místo v bytě nedovolí udělat větší, snad časem alespoň 500+ ;)

Rád bych přispel k tématu. Mě se výborně osvědčila čerpací hlava Atman 202 a k ni co největší kostka. Taky si nemůžu dovolit venkovní filtr a tohle je velmi účiné. Mám AQ 240l. AQ mám dost zarybněné (je to vidět na fotce) a přesto to dobře stíhá, jen musim častěji kostku prát!
Je to vidět hned na úvodní fotce.
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=6633

Kód: Vybrať všetko
http://www.akva-tera.cz/akvaristika/cerpadlo-atman-at-202-368.html

Tak ať všem plavou :wave:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Naposledy upravil jozkablack dňa Str 07. Dec 2011 22:14:24, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
jozkablack

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Nataly » Str 07. Dec 2011 14:09:52

Ďakujem moc. Ešte nad všetkým porozmýšľam a napíšem.
Obrázok užívateľa
Nataly

Has thanked: 5 times

Poslaťod Nataly » Str 07. Dec 2011 18:08:40

Takže, čo sa týka tých dvoch ramirézok, jedna neprežila noc. Druhá sa zatiaľ drží, vymenila som jej vodu, naaranžovala krásne kamene, do ktorých môže zaliezť. Ďalej som jej tam dala veľa piesku a jeden mach. Síce celý žltý, ale mach :) .Žrať žerie, nik ju vo zverimexe nechce. A na inzerát sa nik neozval. Uvidím, ale je živšia, pláve po akváriu, už nieje len pri dne.Dala som jej tam lampu, takže sme už na tom lepšie. Má krásne farby a vyzerá to, že vydrží očo dlhšie. Sa modlím, aby sa ozvali na inzerát.
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod Nataly » Str 07. Dec 2011 21:15:19

Tákže, zajtra očakávam akvárium. A budúci týždeň bude skrinka. Ja sa táák teššíím :smirk
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod Walcott » Str 07. Dec 2011 22:51:21

To verím, len sa obrň trpezlivosťou a hlavne nepodceň zábeh ;)
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod Nataly » Štv 08. Dec 2011 17:33:56

Takže, akvárium mám už doma, teda v kufri môjho auta :blush
Zajtra to veziem k manželovi do dielne, aby spravil tú skrinku. Drevá narezané takže sa pomaličky posúvame. Pridala by som aj fotky, ale namala som ešte príležitosť. Ja som ešte nikdy také akvárium nemala resp. také obrovské, niekomu sa to zdá malé, ale ja som bola v nemom úžase keď som to uvidela :D
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod kiLLt » Štv 08. Dec 2011 18:21:12

Napustíš ho a o pol roka sa ti bude zdať malé :D Týmto si prešiel každý ja keď som si doniesol moju prvú 250-ku tak som neveril že aké to je obrovské ale postupne zistujem že aj taká 1000-ke je len vanička :lol:
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nataly » Štv 08. Dec 2011 18:55:30

Aj ja si to myslím. :D
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod maverick » Pia 09. Dec 2011 13:06:46

Pozorne som si precital celu tvoju diskusiu a tak by ma zaujímalo ako to všetko cele s tvojim akváriom nakoniec dopadlo ... a hlavne sa chcem opýtať pre akú filtráciu si sa rozhodla ... pretože v dnešnej dobe tie externe filtre už zase niesu až tak prehnane drahé .... ja by som ti určite odporučil zakúpiť si tento filter ... keďže pôvodne som ti sem dal linku odporučeného filtra ... ale niekomu sa o nepáčilo ... ... tak je to tento filter JBL e 900 .. je pre akvária do 300 litrov ... ja mam skúsenosti JBL 1500 a som s nim nadmieru spokojný zakúpil som už aj druhy podobný JBL 1501 nakoľko sa chystám v dohľadnej dobe zaloziť 800 litrový biotop tanganika ... nepatria síce medzi najlacnejšie, ale sú určite spoľahlivé ... no, rozhodne sa podel s nami s realizáciou toho tvojho akva. No, možno som sa s mojim príspevkom opozdil ... len dnes som sa tu zaregistroval ... ale aspoň nejaká rada z mojej strany. tak zatiaľ.
maverick

Poslaťod Nataly » Pia 09. Dec 2011 21:44:14

No, zatiaľ sme sa moc nepohli. Akurát som dnes bola to akvárium zaniesť do manželovej dielne. Nad filtrami som sa ešte nerozhodla, stále a stále rozmýšľam. Dám Vám všetko vedieť. :mrk
Obrázok užívateľa
Nataly

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 49 hostia