Prosím o pár začiatočníckych rád :)

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Prosím o pár začiatočníckych rád :)

Poslaťod Rado » Uto 06. Dec 2011 8:47:49

Len ma tak napadá ako čítam. Aké budú rozmery toho akva? Ak to bude objemovo 200l, tak pozadie si vyber čo najtenšie, aby to zbytočne neuberalo miesto.Určite by som dal externý filter, opäť viac priestoru pre ryby. O ostriežikovi ti už napísali, takže asi tak taký môj postreh.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod Nataly » Uto 06. Dec 2011 14:01:37

Prestnejšie rozmery akvária- 100x40x50 (d,š,v). Áno 3D pozadie bude to najtenšie aké majú. Ak teda má ten filter malú filtračnú zónu, budem hľadať ďalej.

Našla so jeden e-shop, majú tam veľa filtrov

Kód: Vybrať všetko
http://www.shopakva.sk/vnutorny-filter-do-akvaria-c-177_82_72.html 

Môžete nakúknuť a napísať, ktorý by ste si na mojom mieste kúpili vy.

Ďakujem :heart
Obrázok užívateľa
Nataly

Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Walcott » Uto 06. Dec 2011 15:06:26

Tak ako ti už radili, radšej čerpaciu hlavu + molitan, žiaden z týchto vnútorných filtrov nebude mať dostatočný objem.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod kiLLt » Uto 06. Dec 2011 15:17:26

Fakt pozeral som teraz kopec e-shopov a veru žiaden ten vnútorný mi nepadol do oka z vlastnej skúsenosti viem že tie vnútorné filtre stoja za :moon za dva týždne sa zanese a hotovo je po filtácii potom hrozí akurát tak otrava.Keď už nie ten vonkajší tak som za tú hlavu s tým molitanom. Či vnútorný filter alebo hlava s molitanom je to za jedno obydva budú svietit a zaberať miesto v akva.Čo sa účinosti týka tak jednoznačne hlava a molitan..
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nataly » Uto 06. Dec 2011 15:18:35

O.K. ďakujem za rady. :mrk
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod Nataly » Uto 06. Dec 2011 21:11:57

Pred nedávnom som dostala od manžela 2 cichlidy ramirézové. Predtým som mala 16l akvárium do tvaru gule a včera si preňho bol nový majiteľ, žiaľ rybky odmietol. Zatiaľ sú v malom akváriu, neviem čo s nimi. Bola som aj v dvoch najbližších zverimexoch a povedali že majú preplnený stav. Mohla by som ich chovať s tými ostatnými cichlidami v tom akváriu ? Neublížili by im nejako ? Lebo sú menšieho vzrastu.
Zatiaľ ich mám v malom asi 5l akváriu, bez filtra len z pieskom. Prežijú to? Bojím sa o nich.

Ďakujem. Poprípade ak by mal niekto záujem, DARUJEM.
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod Nawi » Uto 06. Dec 2011 21:28:03

Nataly píše:Pred nedávnom som dostala od manžela 2 cichlidy ramirézové. Predtým som mala 16l akvárium do tvaru gule a včera si preňho bol nový majiteľ, žiaľ rybky odmietol. Zatiaľ sú v malom akváriu, neviem čo s nimi. Bola som aj v dvoch najbližších zverimexoch a povedali že majú preplnený stav. Mohla by som ich chovať s tými ostatnými cichlidami v tom akváriu ? Neublížili by im nejako ? Lebo sú menšieho vzrastu.
Zatiaľ ich mám v malom asi 5l akváriu, bez filtra len z pieskom. Prežijú to? Bojím sa o nich.

Ďakujem. Poprípade ak by mal niekto záujem, DARUJEM.

urcite nie k tym druhom co chces chovat tieto ryby nemozes dat,opat ide o ryby ktore potrebuju kyslu vodu su to cichlidky z juznej ameriky,skus dat inzeraty urcite sa niekto nejde kto by si ich zobral
ci vydrzia v tom 5 l akva bez filtra je tazko povedat urcite by som im tam dal aspon okyslicovaci kamienok.....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Nataly » Uto 06. Dec 2011 21:45:06

No, toho som sa obávala. Inzerát som dala, uvidím či sa niekto ozve. Filter by som kúpila, ale keby som tam dala filter, tak by som asi celé akvárium zapratala. Mám kúpiť čerpadlo? Zatiaľ ich udržujem pri živote, ale sú len pri dne a lapajú po dychu. Zajtra pôjdem ešte do 3 zverimexov, sa opýtať, či ich nezoberú. Uvidím.
Obrázok užívateľa
Nataly

Poslaťod jr10 » Uto 06. Dec 2011 22:04:03

Nataly píše:A neviem s tým čerpadlom, predávajú to v Hornbachu, je to taká akoby sopka ktorá má v sebe zabudované to čerpadlo resp. chrlí bubliny :D

Bublinky az tak nepotrebujes, co hlavne treba je dostatocny pohyb vody v akvariu, a najma pohyb vody na hladine.
Prudenie zas ale nesmie byt moc silne, vycerpavalo by to ryby. Pohyb vody v akavariu zabezpecuje kontakt s vody s bakteriami, a pohyb pri hladine zase aborbovanie kyslika.
jr10

Been thanked: 3 times

Poslaťod jr10 » Uto 06. Dec 2011 22:10:57

Walcott píše:Tak ako ti už radili, radšej čerpaciu hlavu + molitan, žiaden z týchto vnútorných filtrov nebude mať dostatočný objem.

Ak mas piesok, pozadie a kopu kamenov a akva moc neprerybnis, staci aj vnutorny filter, len musi zabezpecit dostatocne prudenie vody, cele taketo akva funguje ako filter :). Cize na tu 200stovku kup napr. EHEIM Aquaball 180, alebo lepsie Eheim powerline 2048.
jr10

Been thanked: 3 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 57 hostia