No je pravda, že sa dlhšiu dobu chystám urobiť hlavne video, kde je vidieť celá nádrž + ryby. Od tej doby podrástli a sú ďaleko väčšie ako na posledných fotkách. Problém je, že fotiť alebo natáčať akvárium môžem iba večer, cez deň sú tam odlesky z okien. Ale navečer tam málokedy, respektíve skoro ani nebývam.
KlimO píše:A ešte podotázka: už dlhšie sa snažím prečítať si nejaké rozdiely medzi malawi-haps/peacocs/mbuna -ktoré si choval aj TY a Amerikou. Mohol by si prosím napísať na pár riadkov porovnanie. Amerika vs. Afrika? čo sa správania týka a všetko okolo.. veľké Ďakujem
Na toto ti neviem dobre odpovedať, lebo je to široký pojem a aj ťažko sa porovnáva Afrika s Afrikou, alebo Amerika s Amerikou. Môžem ti povedať rozdiely iba z môjho pohľadu ako to vidím ja v porovnaní s cichlidami, ktoré som mal ja. Keď porovnám Malawky-mbuna, Tanganyika a veľké americké cichlidy, ktoré mám teraz v nádrži ( rod. Parachromis, Caquetaia)
Náročnosť chovu v skratke:Malawi -mbuna - podľa mňa jednoduchá, poväčšine sú to skupinové ryby, tak stačí mať v nádrži viacero kusov z jedného druhu a odchov je v podstate zaručený, pokiaľ dodržíš základné pravidlá
Tanganyika - trošku náročnejšie na odchov oproti Malawi, ale to je tiež taký široký pojem. Je rozdiel keď odchovávaš Cyphotilapie, Tropheusov, šnekáčov alebo napríklad Cyprichromis.
Veľké americké cichlidy - náročné na priestor, tvoria páry, čiže si vieš vyselektovať pár z jedného druhu a ostatné môžeš posunúť ďalej a pod...
Takto je to ťažko. Skôr by som ti vedel povedať rozdiel keby si mi napísal napríklad rozdiel medzi rodom Labidochromis a napríklad Parachromis.... alebo iné konkrétne príklady. Takto je to čo som napísal veľmi všeobecné.