Dimidiochromis compressiceps

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Dimidiochromis compressiceps

Poslaťod kofola » Uto 15. Nov 2011 8:43:50

Aj haps-ky su predatori. Skoro vsetky ryby zo skupiny haps su lovci malych rybiek. Nakolko ziju v otvorenej a hlbsej vode, kde im nic ine ani neostava. Ja mam dimidiochromisi s copadichromismi a perfektne sa navzajom respektuju. To co napisal Marian o teritorialnosti tychto ryb je pravda. Strazia si silne svoje uzemie, ale je to prevazne vnutrodruhova agresivita. Mam malu fitu ako ich trochu ukludnit. Ked vysadis do akvarka vysoke uzkoliste rastliny - napr. valisnerie - budu sa medzi ne skryvat a zmensi sa tak ich teritorium, ktore strazia. Akoby v tejto "trave" cakali na svoju korist.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 9:07:36

Čítal som o tom skrývaní v rastlinách bratku. Vraj asi aj preto sú tak úzke ich telá :) . Doteraz som nemohol mať žiadne rastlinky pretože som mal mix mbún, haps a peacocks a mbuny mi ich všetky požrali aj keď som im dával veľa rastlinnej potravy. Mbuny som presťahoval na firmu do 450l ktoré som kúpil od Stera a doma mám teraz len haps a peacocks. Teraz tam vysadím anubiasy a valisnérie. Len neviem ako to mám naaranžovať aby to vyzeralo dobre. :? . U D.C. som si nevšimol rozdielnu agresivitu voči iným druhom a medzidruhovú. Okrem toho, že si stráži teritórium tak nie je agresívny vôbec. Mbuny boli oveľa, oveľa agresívnejšie ako haps a peacocks. Aj spotreba krmiva mi rapídne klesla. Len sa mi zdá (ale to musím poriadne odsledovať), že majú vyššie nároky na okysličovanie vody ako mbuny. Trochu sa mi dokonca zvýšila hladina NO3 a NO2. Vymením vodu a nasadím rastlinky a uvidím či to rastlinky upravia. Mali by spotrebovávať dusíkaté látky a fosforečnany.
MarianGalo

Images: 2
Has thanked: 12 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Uto 15. Nov 2011 9:13:57

Rastlinky si musis vysadit podla vlastneho estetickeho citenia. Valisnerie asi ku zadnej stene lebo su vysoke, aspon ja ich tak mam. Mam ich posadene v miskach strku a na tom su vacsie kamene, lebo tie obludy ten strk vynasali a rozhadzovali po celom akvarku. Rozmyslal som aj tak, ze na tie misky natiahnem nejake plastove sietky, aby sa k tomu strku nedostali, ale k realizacii zatial nedoslo.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 9:25:27

No a to bude problém, myslím tým vysadenie valisnérií k okrajom akva. Nemám to riešené tak, že mám v rohoch akva pozadie až do hora k okraju. A čo sa týka rýpania v dne tak moje haps a peacocks mi to nerobia. Robili mi to len mbuny. Kurňa asi musím urobiť nové pozadie aby to nejako korešpondovalo s výsadbou.
MarianGalo

Poslaťod kofola » Uto 15. Nov 2011 9:28:18

Mne to robia hlavne Copadichromisy. Zoberu si do papule malu skalku a nahanaju sa s nou po akvarku :dance
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 9:33:39

Hrajú sa ako psíci? :-) to som nevidel u rybiek ešte.
MarianGalo

Poslaťod Nawi » Uto 15. Nov 2011 21:57:16

MarianGalo píše:Hrajú sa ako psíci? :-) to som nevidel u rybiek ešte.

by si sa cudoval co vsetko su ryby schopne robit,mne niekedy rozum zastava co stvaraju v nadrziach.inak v akych nadrziach ich mate?
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 22:15:32

Ja ich mám v 500vke spolu s haps ch44 od teba, p. nyererei, cyrtocara moori, nibbochromis venustus, copadichromis borley, Aulonocara red flush, Aulonocara fire fish, scieanochromis fryeri, hypostomus plecostomus, Mastacembelus armatus a toť asi vsio...
MarianGalo

Poslaťod Nawi » Uto 15. Nov 2011 22:22:37

no dik,dnes sa mi ozval kamos ze mam c.d a ze ich chce predat zato uvazujem o nich no tvrdil ze su velmi agresivne tak neviem,kurnik keby sa mi tak velmi nepacili a zase ja az taku velku nadrz nemam :(
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod MarianGalo » Uto 15. Nov 2011 22:34:38

blbosť moji sú len teritoriálny teda len jeden samec paradoxne ten menší ale to asi preto, že bol sk§r v akva ako ten väčší.
Do akej velkej nádrže ich chceš a k čomu? Nádrž daj rozmerovo nie na litráž. Ja mám 180x55x50
MarianGalo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia