Neplodný samec?

Diskusia o diskusoch

Re: Neplodný samec?

Poslaťod perchess » Pia 04. Nov 2011 13:54:15

Skopíruj ten link a otvor ho v novom okne. Mne to funguje.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod Belial » Pia 04. Nov 2011 18:24:30

Niele NO3 ale aj gH máš vysoké. Jednoducho povedané- máš tvrdú vodu a potrebuješ znížiť jej tvrdosť. Veľké chovne používajú demineralizačné kolóny na jej zmekčenie. Ty by si si mal kúpiť (pokiaľ chceš odchovávať) reverznú osmózu ktorá ti vyrobí mäkkú vodu z tvojej vodovodnej. Keď budeš mať mäkkú vodu, môžeš skúšať rašelinu, jelšové šišky....
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod martinko » Pia 04. Nov 2011 19:36:37

Viete mi tak po lopate vysvetliť ako funguje RO? Jak sa to napája na vodovod?
Obrázok užívateľa
martinko

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod jovan » Pia 04. Nov 2011 20:33:52

martinko píše:Viete mi tak po lopate vysvetliť ako funguje RO? Jak sa to napája na vodovod?

Zjednodušene povedané: je to molekulárne sito,ktoré sa snaží molekuly vodíka H a kyslíka O prepustiť a ostatné molekuly nie.Napája sa priamo na vodovodný rozvod.
Písal si ,že nemáš čas študovať.Chýbajú ti úplne základné vedomosti o vode,rybách....a chceš rozmnožiť hneď terčovce...Hmm ,poniektorým sa to nepodarí za celý život!Ak sa k tomu ozaj chceš nejako dopracovať,tak treba najskôr čítať,čítať,čítať potom skúšať,skúšať,skúšať a až potom sa pýtať,pýtať,pýtať, a nie opačne.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod martinko » Sob 05. Nov 2011 22:21:51

Nejaké tie skúsenosti som za 20 rokov už získal a všetko čo mi v akváriu plávalo, to sa aj množilo. Samo! A preto som sa o parametre vody nikdy nezaujímal. No je pravda že nemám adekvátne vedomosti k chovu discusov. Dostal som sa k nim len náhodou keď na mňa kukali z mútnej vody v akvaristike. No a zasa ako doteraz sa začali sami množiť. Tak prečo to neskúsiť? A na to je internet a takéto fóra či nie? No nič zatiaľ mením vodu a periem filter podľa rady a ešte musím presvedčiť ženu na RO :cash . Držte mi palce
Obrázok užívateľa
martinko

Poslaťod jovan » Ned 06. Nov 2011 11:34:09

martinko píše:Nejaké tie skúsenosti som za 20 rokov už získal a všetko čo mi v akváriu plávalo, to sa aj množilo. Samo! A preto som sa o parametre vody nikdy nezaujímal. No je pravda že nemám adekvátne vedomosti k chovu discusov. Dostal som sa k nim len náhodou keď na mňa kukali z mútnej vody v akvaristike. No a zasa ako doteraz sa začali sami množiť. Tak prečo to neskúsiť? A na to je internet a takéto fóra či nie? No nič zatiaľ mením vodu a periem filter podľa rady a ešte musím presvedčiť ženu na RO :cash . Držte mi palce

Nechcem Ťa uraziť ,ale potom počas tých tvojich spomínaných 20-tich rokov si vôbec nič nepochopil. To že sa ti ryby množili vôbec nič neznamená.Sú ryby na chov a odchov menej náročné ,a potom viac náročné.Terčovce určite nepatria do skupiny menej náročných rýb.Dokonca ani v chove na Slovensku sa kvalitná ryba musí dlho hľadať.Niekedy ja osobne až plačem čo sa na Slovensku ponúka ako "krásna ryba".Mnohokrát sú ponúkané ryby vhodné akurát do hajzla....A kde je ešte potom aj odchov....V každom prípade ti nechcem brať vietor z plachiet ale kúpením iba RO sa Ti terčovce rozmnožiť nepodarí.Terčovce pre odchov potrebujú špecifické vlastnosti vody - súhra chemickobiologických faktorov,netolerujú výkyv ph...atď.,ale to ty asi poznáš,veď chováš ryby 20 rokov...
A ešte niečo k tým fóram.Na fórach recept na coca-colu alebo zmrzlinu nenájdeš.Fóra a diskusie by dľa mňa mali fungovať len na preberanie osobných poznatkoch a postrehoch daných tém a udalostí.Všeobecné info sa dá vygooogliť.Napriek tomu ti držím palce.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Been thanked: 35 times

Poslaťod Shellinka » Štv 10. Nov 2011 6:48:44

to martinko : Nenechaj sa znechutiť a zostaň verný fóru,je tu dosť ľudí,čo ti poradia a nebudú ťa zhadzovať
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod Rado » Štv 10. Nov 2011 10:39:28

Nemyslím si, že by sa mal martinko znechutiť. Mal by skôr jovanovi poďakovať za úprimnosť. Jááj, zabudol som, to sa robí ťažko.
Obrázok užívateľa
Rado

Been thanked: 14 times

Poslaťod perchess » Sob 12. Nov 2011 0:02:35

Rado píše:Nemyslím si, že by sa mal martinko znechutiť. Mal by skôr jovanovi poďakovať za úprimnosť.

Určite sa nenechaj znechutiť. Jovan ti to mohol síce vysvetliť aj krajšie :makeup , ale možno nemal dobrú náladu :angry . Alebo je to jednoducho jeho štýl :rock . To je v tejto chvíli vedľajšie. Ale tá jovanova reakcia je obsahovo pravdivá a to je dôležité.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod martinko » Sob 12. Nov 2011 11:06:22

Veď ja som stále tu :chuckle . Tak skoro sa ma nezbavíte :lolno: .Si plne uvedomujem že som na seba ušil búdu o ktorej som nemal ani páru ale pomali sa do toho dostávam. Troška som sa musel venovať poľovačke tak mi nevydalo na počítač. A radí mi kolega cez SP. Máme plán dať ryby do menšieho holoakva, odparazitovať, odčerviť(hoci sa mi nezdá že dačo majú) ale nech-preventívne. Zatiaľ mi neprišla RO tak dávam zabehnúť filtre do spolakva. kde sú teraz. A uvidíme. A ešte jedna otázka v druhom už naozaj spoločenskom mám zvyšné dva disky-jeden perfektne pláva, žerie... no ten druhý je fest divný. Furt sa len kryje. Na tele nič nemá ale na hrebeni hornej plutvy viac ku chvostu mu kus chýba. Aj chvost je tak trocha ostrambaný. To ho niekto z tetier terorizuje :bandit alebo je to vážnejšie?
Obrázok užívateľa
martinko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Diskus cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť