Úhyn cichlíd

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Úhyn cichlíd

Poslaťod vaku70 » Štv 03. Nov 2011 17:31:30

Nějak mě to nesedí.Jednou jsou žábra krvavé a potom zase čisté,zdravé.Mě to furt příjde na nějakou otravu.
Nějaké změny v akva jsi nedělal? :doh
Obrázok užívateľa
vaku70

Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Boris4 » Štv 03. Nov 2011 17:48:57

nič som nerobil nič som nemenil, všetko je tak ako bolo ked bolo všetko ok....ak nepomože liečba tak budem musieť dať tu vodu na rozbor a podrobnejšie sa na to pozrieť.....no tie žiabre mi nesedia lebo raz su krvavé a raz zase nie..tak ja už fakt neviem
Boris4

Has thanked: 1 time

Re: uhým cichlid

Poslaťod perchess » Pia 04. Nov 2011 14:30:07

vaku70 píše:Nějak mě to nesedí.Jednou jsou žábra krvavé a potom zase čisté,zdravé.Mě to furt příjde na nějakou otravu.
Nějaké změny v akva jsi nedělal? :doh

Tiež mi to nesedí.... prejavy by mali byť rovnaké.

Boris4 píše:....mám tam aj dajaké tie rastliny 3 ks ale neviem názov....

Ak predpokladám, že sa jedná o otravu, skús odpovedať na nasledovné otázky. Samozrejme som nepovedal že sa nejedná o parazity (skúsenosti s tým nemám), ale kým budeš mať liečivo, môžeme vylúčiť ďalšie možnosti.
1. Rastliny sú koreniace v substráte alebo prichytené o dekoráciu? Ak prichytené, tak čím? Ako dlho tam máš rastliny?
2. Nerobili v poslednom čase u vás opravu na vodovodnom potrubí?
3. Nezačal si v miestnosti s akváriom používať nejaké vonné sviečky, vonné tyčinky, osviežovače vzduchu a pod.? Vzduchovaním sa mohol takýto vzduch dostať do vody a rozpustiť sa tam.
4. Máš v akváriu pozadie? Ak áno, robil si si ho sám?
5. Máš v akváriu nejakú dekoráciu (skaly, drevo, jaskyne a pod.)? Ak áno, sú určené do akvária? Lebo mnohé predávané sú určené výslovne len do terária, takže môžu do vody uvoľňovať škodliviny, čo aj býva uvedené na štítku.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Boris4 » Pia 04. Nov 2011 16:04:35

odpovede:
1: rastliny su zakorenené v piesku nič iné ich nedrži. rastliny su tam asi 2 mesiace.
2:opravari neboli mám totiž jedno male akva 60l a tam 60 neoniek ako dekoraciu a tá ista voda je tam a všetko ok.
3: jedna vonavá sviečka tam je ale mám ju doma si týžden..problemy začali asi 2 mesiace skor...ale vyhodím ju pre istotu.
4:pozadie nemám.
5:mám iba skaly kupované v kamenarstve, vapencového druhu, bližšie neviem ale možem zistiť.

Dnes pošiel Pseudotropheus Demasoni samec asi 6 cm pred 4 dnami uplne ok pred 3 dnami začalo zrýchlené dýchanie, dnes KO....pozeral som žiabre uplne čisté...bol v akvariu asi mesiac bol kupovaný po tom ako som prišiel u predošlu osadku...celý mesiac bol ok a pošiel za 3 dni od zistených príznakov zrýchlené dychanie, ležanie na piesku na jednom mieste, nič nejdol a dnes KO....
Boris4

Poslaťod vaku70 » Pia 04. Nov 2011 16:36:26

Něco musí bejt s,nebo ve vodě.Příjde mě to jako otrava.Ryby dle momentální formy odpadají.Nejslabší jako první.Kompletně bych vyčistil fitraci,vyčistil akva a 2-3dny nekrmil.
Obrázok užívateľa
vaku70

Has thanked: 6 times

Poslaťod stiff » Pia 04. Nov 2011 17:42:54

Takto sa ryby správajú aj pri otrave NO2, ale rozdiel je v tom, že na vysoké NO2 by mu pošla celá osádka behom týždňa. Nepadali by mesiac po jednej, dvoch.. Ak by vymenil polovicu vody, rybám by sa výrazne polepšilo a niekoľko dní, kým by to zasa stúplo, by boli ok a nehynuli by. Po výmene vody a teda klesnutí NO2 by už neboli také udýchané. Inak NO2 sa po mesiaci väčšinou stratí, začne fungovať filtrácia atď., proste sa to stabilizuje. A keď je to už druhá osádka, čiže to trvá dlho, tak si myslím, že tým to nebude. Podobné problémy sú pri prukom poklese pH, čo ale v tomto prípade asi nehrozí, keď tam sú vápencové kamene. Podľa parametrov vody, ktoré nameral je všetko ok. Preto si myslím, že tam sú žiabrohlísty. To, že sú čisté žiabre ešte nič neznamená, lebo ak invázia prepukne hromadne, ryba sa behom 3-4 dní jednoduch udusí, lebo sekrét, ktorý žiabrohlísty vylučujú, nepustí okysličenú vodu na žiabre. Krvavé sú väčšinou vtedy, keď je invázia postupná a trvá dlho. Treba ešte raz pomerať vodu, aby si bol človek naistom.

Ak chceš mať istotu, vezmi čerstvo uhynutú rybu na veterinu a nechaj si urobiť rozbor... Ak si z KE, kúp u Prokopa Sera tremazol a ulej to tam. Ak sa to behom hodiny viditeľne zlepší, budeš si na istom.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod perchess » Sob 05. Nov 2011 0:16:06

Boris4 píše:odpovede:
3: jedna vonavá sviečka tam je ale mám ju doma si týžden..problemy začali asi 2 mesiace skor...ale vyhodím ju pre istotu.

Jedna sviečka to nemôže robiť. Mal som skôr na mysli väčší rozsah, či si v miestnosti nerobíš "relaxačno-inhalačné seansy"
Boris4 píše:odpovede:
5:mám iba skaly kupované v kamenarstve, vapencového druhu, bližšie neviem ale možem zistiť.

To by malo byť O. K.. Mal som na mysli napr. drevo, ktoré predávajú v marketoch typu HornMax a je určené iba do terária, lebo je niečím napustené. Vo vode sa to rozpustí a škodí vodným živočíchom.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Boris4 » Str 09. Nov 2011 16:37:40

tak do dnešného dňa sa mi nepodarilo zohnať flubenol tak som objednal chloramin T a sera tremazol..uvidím ktoré mi doručia skôr a s tým začnem liečbu..v liečbe tremazolom nevidím problém nakoľko sa ho bude možné presne nadávkovať ale čo sa týka chloraminu T tak tam vraj treba dodržať normy a ako som čítal tak 3,3g na 100L takže pri mojom objem cca 700L to číní 23g chloraminu t....teraz ešte kde odvážim 23g???....niekde som počul že čajová lyžička je 10h može mi to niekto potvrdiť...nemám doma mikrováhu a zase nechcem cichlidám uškodiť?
Boris4

Poslaťod kofola » Str 09. Nov 2011 18:07:40

Kuchynska digitalna vaha?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Boris4 » Str 09. Nov 2011 19:02:18

ani tú nemám...max skočim na veterinu nech mi odvážia koľko budem potrebovať...
Boris4

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia