pigeon píše:no ano dal som ich nakoniec ku frontakom,je to docasne riesenie po kym nepripravim nadrz pre cypry...tiez som sa toho obaval ze ako nahle ich vpustim do aqua tak frontaci na ne zautocia no vobec si ich ani nevsimali co som sa aj cudoval...a jo knihu mam doma dik
vacsinou nerobia to co ocakavas ale pravy opak..mne zozrali julidochromisy a altolamprology a niekto ma dospele s cyps a nechaju ich na pokoji..
jusko píše:jaro píše:Cago chlapci,
je to presne ako pise kamos Bobo .
Samica ma tak dva-tri dni vopred pred vyterom zvacsene az uplne vysunute kladlo, cim je blizsie k vyteru a tesne pred vyterom, tak 1/2 dna sa uz okolo nej obsmieta samec a odhana ine samice , ktore to podla mna tiez citia. Ja uz to viem celkom s urcitostou urcit tak 5dni vopred, kedy sa ktora samica chysta k vyteru . Vyter trva tak +-1/2hodinku a potom ma samica taku zdutu papulku - ako keby v nej mala vacsiu zubnu protezu a az nasledne sa jej zvacsi brada a licny vak a papulka ako keby ustupila do normalnej polohy + tak ako pisal bobo drzi sa v uzadi/schovana, velmi neplave a vobec nezere - prve 2dni je dobre vysadit krmenie celeho AQ a nasledne nekrmit zivou, resp. mrazenou potravou, az do vyklepania, resp. vypustenia. Tiez je dobre pridat nieco proti plesni, aby boli ikry viac v bezpeci, aj ked podla mna aj samicine sliny obsahuju nieco proti plesni, aj ked si myslim, ze kym sa naucia nosit a vynosit trva im to aj zo 5x a viac neuspesnych vyterov.
V kazdom pripade drzim palce, je to radost z kazdej malej rybky, ktora potom pekne rastie a je zivotaschopna.
Ryby majú / produkujú / sliny ?
jardo, asi si myslel ze ich v tlamke chrania a cistia, ze? lebo sliny u ryb su fakt kravina .