190 L Malawi akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: 190 L Malawi akvarium

Poslaťod ivca161 » Pia 28. Okt 2011 14:47:19

A ešte ma napadlo k tým rastlinám, okrem Anubiasu by mohlo byť aj Microsorum pteropus
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Reklama

Poslaťod mlaka » Pia 28. Okt 2011 15:05:16

Možno by sa dali použiť aj niektoré druhy kryptokorín - myslím rastliny.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Pia 28. Okt 2011 15:56:40

Lithops píše:Podľa mňa je investovanie do rastlín vyhadzovanie peňazí von oknom. Aspoň teda mne vždy všetky zožrali. Aj Anubiasy.... :F :puke

suhlasim,mne este v ziadnej nadrzi s malawi cichlidami(mbuny)nevydrzali rastliny dlhsie ako mesiac,vzdy ryby vsetko spustosili
a co sa tyka osadku,suhlasim z adminom,daj tam z kazdeho druhu po 5ks.alebo potom len 2druhy a po 7ks.myslim si ze taka kombinacia 2druhou napr.kombinacia zlte a modrej(l.caeruleus yellow-p.elongatus,,mpanga")by ukazala celkom fajn.drzim palce pri vyberani osadky a pri zakladani aqua
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod kiLLt » Pia 28. Okt 2011 17:09:12

S vlastnej skúsenosti si velmi dobre a bezproblemovo nažívaju Pseudotropheus saulosi coral red,Pseudotropheus mpanga tri druhy by som do tejto nadrže nedával.Poprípade Labidochromis yellow a niektory s týchto uvedeních rýb v počtoch po 6-8 rýb od druhu.
Obrázok užívateľa
kiLLt

Has thanked: 1 time

Poslaťod Lithops » Pia 28. Okt 2011 19:14:06

pigeon píše:
Lithops píše:Podľa mňa je investovanie do rastlín vyhadzovanie peňazí von oknom. Aspoň teda mne vždy všetky zožrali. Aj Anubiasy.... :F :puke

suhlasim,mne este v ziadnej nadrzi s malawi cichlidami(mbuny)nevydrzali rastliny dlhsie ako mesiac,vzdy ryby vsetko spustosili
a co sa tyka osadku,suhlasim z adminom,daj tam z kazdeho druhu po 5ks.alebo potom len 2druhy a po 7ks.myslim si ze taka kombinacia 2druhou napr.kombinacia zlte a modrej(l.caeruleus yellow-p.elongatus,,mpanga")by ukazala celkom fajn.drzim palce pri vyberani osadky a pri zakladani aqua

Si zober - u nás 1 trs Anubiasu stojí 5 eur!! Tak to je potom drahá potrava pre rybky. :envy A u mňa v akva vydržal vždy max. týždeň.
Obrázok užívateľa
Lithops

Has thanked: 8 times

Poslaťod kofola » Sob 29. Okt 2011 8:19:49

Predpokladam, ze ako kazdeho zacinajuceho nadsenca malawi ta zlakala farebnost. V tomto pripade do tvojho akvaria by som to ja osobne videl takto: 12ks Labidochromis Caeruleus Yellow + 12ks Pseudotropheus Saulosi Coral Red. Kym budu ryby mlade, tak to bude v pohode. S dospievajucimi rybami by si preriedil osadku na: 8-10ks Labidochromis v pomere 3 samci:5-7samic. prip. 1 samec:7-9samic a 8-10ks Pseudotropheus v pomere 3samci:5-7 samic. Dosiahol by si tak kombinaciu zlta - modra - oranzova. S agresivitou by to bolo pri - kvalitnej filtracii, vymene vody a clenitemu usporiadaniu terenu - tiez v pohode. Co sa tyka rastlin, tak isty cas by mohol vydrzat anubias, mozno nejake kryptokoryny a ak budes mat stastie tak aj valisnerie. V podstate ide o tom, aby mali ryby od malicka v nadrzi nejake rastliny a zvykli si na ne. Potom ich nebudu pokladat za potravu a taktiez ich musis pravidelne, najlepsie viac krat za den krmit kvalitnym krmivom s vysokym obsahom rastlinnych zloziek. Ak im toto bude chybat rastliny nemaju sancu.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Kojtus » Sob 29. Okt 2011 11:01:28

Tak Vam vsetkym teda velmi pekne dakujem za rady. Dost ste mi pomohli. Kofola: teren bude clenity az az. Teda uz je. ta kombinacia sa mi paci. Dufam ze rastlinky pojdu ok ked budu mat rastlinne zlozky w poyrawe. Akvarium uz je pripravene a zabieha sa. O dva dni ideme na dovolenku. Po navrate spravim test vody a ak bude vsteko ok, pojde sa na nakup. Pridam potom fotku ako to vyzera. Este raz DAKUJEM vsetkym :yes za rady.
Kojtus

Has thanked: 7 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod jr10 » Sob 29. Okt 2011 13:28:14

Treba dat najskor rastliny a az potom mlade ryby, ak tak spravis je ako tak sanca ze rastliny tam ostanu. Ak das rastliny k rybam neskor tak ich behom dna zlikviduju.
jr10

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod kaho » Sob 29. Okt 2011 13:49:36

..Ja som vkladal rastliny do nadrze postupne,ako sa my ich podarilo zhanat..kazde rano skrmujem mrazenu zeleninovu zmes a duboisy si prakticky rastliny nevsima,sem tam okusuju zariasene korene rastlin,sem tam listy,paradoxne tie starsie listy(mlade vyhonky si nevsimaju).pri vymene vody pouzivam hnojivo Aqua-Plant a rastliny vyhanaju tyzdene 2-3 listy...bracho ma anubias pri Malawi a nadherne mu tam prosperuje(vo svojej galerii mam anubias z jeho nadrze)...
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 47 hostia