Zdravim.zakladam si 190 litrove akvarium z cichlidami Malavi. Mozte mi prosim kolko kolko a akych druhov v nom mozem chovat? Bol by som nerad keby sa vyhubili navzajom alebo keby ich tam bolo moc. poradte mi prosim neaku kombinaciu aby si dobre nazivali. Ak by bolo mozne z neakych farebnejsich.Pri ktorych mozem mat aj neake rastlinky ktore mi neznicia? Rad si necham poradit. DAKUJEM
Tému som presunul do "zariaďovanie nádrže". Tých 190 litrov nieje zrovna najvhodnejší objem pre Malawky. Keď už tam chceš mať tak ideálne si vybrať jeden druh a cca 10-12 ks na začiatok.
je pravda, že čím väčšie akvárko, tým lepšie, ale každý podľa svojich možností samozrejme tomu treba prispôsobiť osádku. jeden druh si tam bude nažívať v pohodičke, ale vedela by som si predstaviť kľudne aj dva, možno tri.
Rad by som tam mal dva tri druhy. Len to spravne nakombinovat. 25 by bolo uz moc na 200 litrov? Rozmyslal som ze by som dal tri druhy. Z kazdeho druhu asi 5 samiciek a 3 samcov. S tymi rastlinkami to je tazko. Na to asi jednotna odpoved nieje.
S rastlín je asi najlepšie riešenie Anubias. Ak predsa len chceš 3 druhy tak daj napríklad Labidochromis, Melanochromis a ešte niečo k tomu a po 5 ks. Viac určite nie. 25 je určite aj na 250 litrov. Aj keď nehovorím, že to istú dobu nemôže fungovať.
K tomu pomeru...pri mladých rybách sa ti nepodarí presne ho trafiť. Pohlavie budeš vedieť rozoznať až od určitej veľkosti. Ak kúpiš viac rýb, budeš potom musieť preriediť. Ale admin ti poradil dobre ak chceš 3 druhy tak z každého tak 5 ks.