Aké ryby do akvárka?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Aké ryby do akvárka?

Poslaťod Jesky » Sob 12. Dec 2009 20:01:35

no v tej 200l naozaj nemáš veľa možností :( akonáhle sa ti vytrú tak tie druhé budú utláčané a možno aj zabité.
Jesky

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Aké ryby do akvárka?

Poslaťod Stero » Uto 15. Dec 2009 10:08:06

rado7121 píše:Založil som nové akvárko, rozmery 100*50*40 . Potom ako som doň umiestnil dekoráciu štrk po mojom prepočte tam zostalo cca 130 l vody. Uvažujem práve o chove cichlíd no neviem sa rozhodnúť aké bi boli vhodné. Ako filtráciu mám TERA EX700. Keďže v akvaristických predajniach apom u nás nie skoro žiadna ponuka tohto druhu tak dúfam že mi niekto poradí. Hlavne v obtiažnosti chovu a v akých cenách sa pohybujú tieto druhy rýb.

Ja sa vrátim k pôvodnej téme a nebudem rozvádzať keci o tom kto ďalej dočúra.
Ja by som ti odporúčal keď cichlidy tak račej Tanganiku ako Malawi. Mbuna isto nie lebo treba pre nich miesto a musí ich byť množstvo až na pár nenáročných ako yelowky. Habky tiež nie asi by sa nemali kde obrátiť :P a to je v podstate problém asi u všetkých cichlid. Z tanganiky keď tak možno jednodruhovku z rodu napr Altolamprologus. Alebo vhodnú kobináciu viacej druhov z tohoto rodu napr 3 páry black pectoral + 3 páry Gold a možno k tomu 6 ks niektorých vhodných rybiek z druhu Neolamprologus. V podstate nejakú vhodnú kombináciu z monogamných takz. šnekáčov.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia