Zdravím, takže po dlhšej dobe trošku oživím túto tému
Našiel som konečne trochu času to sem hodit
(treba študovať, športovať, sratať sa o akvarium...)
Takže zmenil som postavenie kamenov nakoľko som chcel vybrať malde rybky lebo ich tam bolo až až a nie a nie ich pocyhtať tak som musel vybrať kamene a potom to celkom šlo
Rybám sa darí, hlavne elongatusy sú dosť agresívne, hlavne dominantný samec, robí tam trošku vietor
. Metriaclimy red red tím sa tiež darí, zaujímavé je že mám dvoch samcov a akonahle tam pridám nejakého menšieho aj ked trošku väčšieho dalšieho samca metriaclimy tak ho hned zlikviiduju, zaujímave že ked su davaja tak ani proti sebe nebojuju, nič ked su traja, čo sa hovorí že je výhodnejšie tak jedneho vždy zlikvidujú
. Interuptusi tí ešte nemali výter, možno preto že tam je jeden samec, ale snaží sa
mno neviem teraz trošku viacej s aktivitou ale asi su slabšie oproti ostaným.
Už by to chcelo konečne svetlo a kryt, a snáď sa v dohladnej dobe dopracujem ku krytu a novému lepšiemu osvetleniu, asi spravím LED
osvetlenie z LED pásikov. Akva čistím tak raz za 3 týždne 1/3 vody, myslím že to stačí, je tam trošku viac hnedej riasi ale to je asi tým slabším svetlom,a rastliny tam mám anubiasi varteri a varteri nana, bohvie ako neprekvitaju ale zvládajú to, ale horšie je to že ryby ich dost často vykopu
Rozmýšlam že by som tam pridal ešte nejaký jeden druh mbun, ale nvm či je to vhodne, mam tam 7 elongatus mpanga, 7 metriaclima red red a 8 melanochromis interuptus.
Pridávam aj pár foto (sorry za kvalitu fotene smartfónom galaxy s2, foták sa mi rozbil
)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.