Zakladám 828l Malawi

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zakladám 828l Malawi

Poslaťod Rostratus » Štv 20. Okt 2011 20:09:36

Veď nieje za čo. Na to je fórum, aby sa ľudia pýtali. Ohľadom tých rýb v poslednej zostave, niektoré sa dajú ľahšie zohnať druhé pomerne ťažšie.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod Shellinka » Štv 20. Okt 2011 20:34:10

Keď som tu čítal ako na niektoré otázky reagoval jovan...ani som sa veľmi nechcel pýtať...ale to je už iná téma...osádka asi bude otvorenou otázkou až do zabehnutia akva.Aulonocary tam chcem isto a asi haps k tomu.Aj keď dosť ľudí má spolu aj mbuny,haps a funguje im to
Obrázok užívateľa
Shellinka

Images: 17
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Poslaťod Rostratus » Štv 20. Okt 2011 21:41:15

Jovan je v pohode len mu musíš prísť na chuť :D To, že píšeš že majú viacerí Mbuny a Haps a funguje im to je jedná vec, druhá dokedy. Tiež som videl zmiešané ryby - afrika, amerika v jednej nádrži ... a tiež fungovalo. Len sa skús toho dotyčného opýtať napríklad za 2-3 roky, či mu to ešte funguje a koľko pôvodných rýb mu zostalo. :wring Osobne by som radšej kombinoval Peacocks a Haps ako Mbuna a Haps.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod jusko » Pia 21. Okt 2011 5:52:12

Shellinka píše:Ďakujem za rady,veľmi si to cením!Ako pozerám ceny hlavíc versus externé filtre,je to dosť podstatný rozdiel.Na Atman je síce dosť negatívnych recenzií na fórach,ale to zas aj na Tetratec a mne funguje ako hodinky.Ten zeolit tam prihodím,no to spolu poriešime aj s pozadím ;)

to jusko: pri tom Atmane je výkon max 600l/hod,nevadí to?

Ten výkon nevadí a na tie recenzie len toľko.
V prvej chovni mám týchto hlavíc 9 ks v 400 L nádržiach a v druhej mám dve hlavice v 800 L nádrži.
Roky fungujú bez závad - samozrejme sa treba o ne starať - pri každej údržbe akva ich prečistím.
Spolu s centrálnym filtrovaním udržujú vodu kryštálovo čistú - ako tu spomínali niektorí návšteníci mojich chovní.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Shellinka » Pia 21. Okt 2011 17:12:20

admin píše:Jovan je v pohode len mu musíš prísť na chuť :D To, že píšeš že majú viacerí Mbuny a Haps a funguje im to je jedná vec, druhá dokedy. Tiež som videl zmiešané ryby - afrika, amerika v jednej nádrži ... a tiež fungovalo. Len sa skús toho dotyčného opýtať napríklad za 2-3 roky, či mu to ešte funguje a koľko pôvodných rýb mu zostalo. :wring Osobne by som radšej kombinoval Peacocks a Haps ako Mbuna a Haps.

No,prísť na chuť arogancii a namyslenosti asi ťažko.V akejkoľvek oblasti tí najmúdrejší ľudia boli vždy pokorní a skromní.Aj on,keď kedysi dávno začínal(to som ja ešte nerozoznal cichlidu od mrazeného filé ;) ),pýtal sa na triviálne otázky a skúsenejší mu trpezlivo radili a negúľali očami...ale to som odbočil,sorry

Mám známeho,čo má vyše 3 rokov v 750ke frontosy s mbunami a haps z Malawi a funguje,rozmnožujú sa,netuším ako...
Nechám si poradiť,takže Aulonocary a Haps k tomu.Je nejaká Aulonocara,ktorej samička nie je žltá kvôli kríženiu s fire-fishkami?

To jusko-spomínaš ešte k tým Atmanom nejakú centrálnu filtráciu,to ja nebudem mať :) pozeral som tvoju stránku,chovňu,klobúk dole,skúsim sa aspoň priblížiť čistotou vody tvojej :yes
Obrázok užívateľa
Shellinka

Poslaťod Rostratus » Sob 22. Okt 2011 10:53:06

Ešte jedna otázočka trošku mimo témy. Keď bol u teba dotyčný robiť posudok, čo všetko ho zaujímalo, aby ti to mohol vypočítať, respektíve čo od teba potreboval všetko vedieť? Dík za info.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Shellinka » Sob 22. Okt 2011 17:54:34

Ja bývam v panelovom dome z roku 1979.Niektorí statici si sami zoženú projektovú dokumentáciu u správcu alebo ťa požiadajú o jej zabezpečenie.Môj si ju zohnal a konkrétne tieto podklady potreboval:

- schémka podlažia nad/pod zaťažovaným stropom, pokiaľ sú podlažia identické, postačí schémka podlažia nad zaťažovaným stropom
- hrúbka a typ stropného panela(dá zistiť na chodbe pri schodisku)
- skladba stropu, resp. poloha styčných škár medzi dvoma stropnými panelmi (to sa dá aj na obhliadke)
- schéma akva(plocha a predpokladaná hmotnosť,ktorou bude zaťažovať strop)
Obrázok užívateľa
Shellinka

Poslaťod Rostratus » Sob 22. Okt 2011 19:20:19

Aha dík za info, ale predsa len ešte jedna. Ty si dával konkrétne rozmery a litráž akvária, alebo si sa pýtal, koľko "najviac" litrov tam môžeš mať. Mňa by skôr potom zaujímalo maximálna litráž koľko si môžem v danej miestnosti dovoliť.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Shellinka » Sob 22. Okt 2011 19:27:04

Niet za čo,čo viem,pomôžem ;) Dával som konkrétne rozmery,ale ešte celý posudok nemám doma,vravel,že mojich cca 1300kg nebude problém.Ak nebude uvedené max.zaťaženie v posudku,tak sa ho popýtam na to.Ale tipujem,že to tam bude,lebo ja nemôžem vedieť úplne presnú váhu akva,kameňov atď.
Obrázok užívateľa
Shellinka

Poslaťod Rostratus » Sob 22. Okt 2011 19:35:27

Ok dík. To som chcel vedieť či ste na mieste neako počítali predpokladanú váhu, alebo nie. Dík za odpovede.
Obrázok užívateľa
Rostratus

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia