Zdroje na nete, ktore som o nej prestudoval, sa roznia v dvoch veciach. A to v agresivite, jedni hovoria, ze je malo agresivna, ini, ze im dokazala vykantrit aj vacsie mbuny. A este otazka, ako sa stavia k rastlinam? Cital som, ze celkom dost ryje v substrate...
Ako sa stavia k ostatným cichlidám neviem, lebo mám jednodruhové nádrže. U mňa sa zvýši logicky agresivita len pri výteroch a pri obhajovaní teritória - mám 3 samcov a 12 samíc v 320 L akváriu. Rastlinky nemám, ale táto ryba ,, bagruje ,, ako skoro všetky ostatné cichlidy.
ja ich mam spolu v jednej 250l nadrzi spolu z este 3druhmy mbun v pomere 2:6 a su v pohode,niesu velmi agresivne rastliny som pri nich tiez mal z prva 2kusy anubias posli za cca mesiac.
S rastlinami mam podobnu skusenost ako Jusko A Pigeon, takze asi nie a co sa agresivity tyka, tak sa priklanam k nazoru, ze nie je o nic viac agresivnejsia ako ostatne bezne mbuny.
Dávaj si pozor ked budeš mať viac samcov mal som 4 samcov v 300litrovej nadrži pokial bola nadrž husto zarybnena že sa mala kde agresivita rozdelovat bolo to ok, no akonahle som osádku trochu preriedil tak dominantný samec mi dal hned dole 2 rovnako veľkých samcov. Už si robil zálusk aj na ďalšieho ale doplnil som asi 6 nových samic a je to teraz ok moja nádrž má 2 metre ked si ten samec zobral iného na mušku behom pár hodín bolo po nom. Preto dbaj na určitu hustotu rýb v nádrži a najlepšie je osádku kúpit naraz ako malú nech spolu rastie a zvyká si na seba i keď pri velkej hustote samcov jedného druhu to nejde bohužial.