Neolamprologus multifasciatus

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Neolamprologus multifasciatus

Poslaťod LaciP » Štv 10. Dec 2009 12:34:52

to wunti: samičky rozhodne doplň. Mne prestali bagrovať samčeky vtedy keď už boli nakladené ikry. Vtedy len poplavávajú nad ulitami a zaháňajú čokoľvek sa priblížli.
Ja som mal sťastie s kúpou samičiek, okrem toho že sa mi podarilo pozháňať od kde koho (mimo ine aj karpatska, za čo ďakujem) som narazli na ne v obchode, aj keď som o dosť preplatil, kúpil som si 3 ks.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Karpatska » Štv 10. Dec 2009 13:07:08

jj laci ešte raz nemáš začo :D hlavne, že sa majú dobre. btw. mne už mladé sú vyfarbené všetky/2 prckov nerátam o ktorých som nevedel/, takže čakám ako sa uchytia a kedy sa začnú rozmnožovať, potom môžeme doplniť info :D. Samcov je ale viac ako samičiek, ako keby samičky nemali takú schopnosť ľahko prežiť. Inak čo znamená preplatil??
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod LaciP » Štv 10. Dec 2009 16:33:32

preplatil znamená že od znamich som podostával, cez net som si kúpil ale v obchode boli o dosť drahšie ako kupované cez net, ale mal som zase záruku že si vyberiem čo budem chcieť :D (mali vtedy asi 5 ks z toho 3 samičky ktoré som kúpil a ostali im 2 samčeky) A s tým podielom pohlaví máš pravdu. Mne to príde taký pomer 1:3-4 v pomere narodených samičiek ku samčekom. Ale nebude to len tou životaschopnosťou. Ja som odlovil úplné drobce bolo ich 9 ks (moje prvé) a z toho boli len 2 samičky (prežilo mi všetkých deväť.)
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Karpatska » Štv 10. Dec 2009 20:37:26

LaciP píše:preplatil znamená že od znamich som podostával, cez net som si kúpil ale v obchode boli o dosť drahšie ako kupované cez net, ale mal som zase záruku že si vyberiem čo budem chcieť :D (mali vtedy asi 5 ks z toho 3 samičky ktoré som kúpil a ostali im 2 samčeky) A s tým podielom pohlaví máš pravdu. Mne to príde taký pomer 1:3-4 v pomere narodených samičiek ku samčekom. Ale nebude to len tou životaschopnosťou. Ja som odlovil úplné drobce bolo ich 9 ks (moje prvé) a z toho boli len 2 samičky (prežilo mi všetkých deväť.)

Mňa napadla teplota, že to môže robiť.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod neoac » Štv 10. Dec 2009 22:45:36

chcem sa spytat s akou rybou by sa dali kombinovat? niečo čo plava v hornych častiach akvaria a aby nedochadzalo k velkym konfliktom
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Karpatska » Pia 11. Dec 2009 0:07:57

Je veľa rým s čím sa dá chovať. Hore jednoznačne cyprichromisy. Ale ide predovšetkým o to aké máš akvárium. A kľudne julidky tým si spravil jaskyne s kamenov /pre pár/ a na voľnú plochu by si dal ulity pre multákov. Niaku volnú plochu medzi kameňmi a ulitkami tak cca10 cm bohate stačí. Tak to mám teraz ja ale bez cyprichromisov, tie mám inde.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod LaciP » Pia 11. Dec 2009 7:26:40

to neoac: ako vravi karpatska hore urcite cyprichomisy - ale akva by si mal mať minimálne tých 160 cm dlhé a šírku tých 50 a nezabudni že sú to skupinové rýby čiže počet okolo 20 ks by som ja voli minimalne. Inak určite by si našil aj niečo nad šnekáčov. Altolamprologus calvus, compressiceps, sú aj druhy Neolamprologusov ktoré sa pohybujú vo vyššej vrstve, nie priamo pod hladinou ale toho stredu sa držia. U mňa napríklad nie veľké Neolamprologus caudopunctatus.
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Aldebaran » Pia 11. Dec 2009 9:01:45

LaciP píše:sú aj druhy Neolamprologusov ktoré sa pohybujú vo vyššej vrstve, nie priamo pod hladinou ale toho stredu sa držia. U mňa napríklad nie veľké Neolamprologus caudopunctatus.

Tie caudopunctaty ma lakaju strasne, ale bojim sa, ze na dne to bude pekna bitka, ked sa raz rozhodnu triet alebo tak...a nebudu sa bit o ulity s multikmi?
Skoda ze neexistuje nejake trpaslicie cyprichromisy :D
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod Karpatska » Pia 11. Dec 2009 10:57:33

Ber to tak, že multáci sa ubránia :D.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod LaciP » Pia 11. Dec 2009 12:26:22

ak necháš trochu miesta bez ulit, tak sa to určite utrasie a caudoponctati sa tam potom usidlia. Inak len tak pre zaujimavosť caudopunctati su najkrajší keď sa mlátia s ostatnými rybkami u mňa najviac s ocellatusíkmi, vtedy im vystúpi tmavé pruhy na boku napnú plutvy to je pohlľad. :o
Multíci sa inak určite ubránia, u mňa si poradia aj s julidkami aj s L.ocellatusmi. Proste vždy si uhája svoje teritórium.
Obrázok užívateľa
LaciP

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť