odchov calvusov??

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: odchov calvusov??

Poslaťod jusko » Ned 11. Sep 2011 15:17:58

Ak je to takto, tak áno, kontrolujem ich každý deň, odkedy zistím, že sú tam ikry.
Plôdik calvusov rastie celkom rýchlo a snažím sa zabrániť tomu, aby mi nevyplávali z mušle.
Potom pekne vytiahnem mušlu aj s mladými a dám si ju do malej nádržky. Po skŕmení žĺtkového váčku začnem s kŕmením. Po týždni pridám pár malých prísavníkov, aby čistili dno nádržky.
Mušle som si kúpil minulý rok v Chorvátsku. Tento rok som si ich kúpil ešte 8 ks.
Samozrejme keď mladé vyplávajú z mušle, tak ju dám na to isté miesto, kde bola. Ak ju dáš inde, nemusia sa ti vytrieť - v tomto sú calvusy pedanti.
Aj dnes som vytiahol mušlu s asi 80 malými Black Pectoral - doma. Zajtra budem vyťahovať vo veľke chovni mušle Black Pectoral a Gold Head.
Doma ešte musím v najbližšej dobe / mesiac / dorobiť asi 20 malých nádržiek na poter - zatiaľ sa vytierajú calvusy a prísavníci. Keď začnú ostatné ryby, tak sa z toho asi zbláznim - ale asi sa rád zbláznim. :lol:
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Reklama

Poslaťod jaro » Ned 11. Sep 2011 21:26:19

Ahoj Jusko, :wave:

dakujem za radu :claps: , ale ako som si pozrel Tvoju stranku Ty si profik :yes - chovatel - musim pochvalit aj stranku aj rybky a cistotu AQ - parada, aj ked na mna uz velmi vela prace :whew . Ja mam iba dve AQ a jedno male pre mlade. Ked z tych mojich calvus ikier nieco bude - dam sem fotku.
Drzim Ti palce pri chove! :rock

Bobo dakujem za rachlu reakciu/preklad :beer
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Ned 11. Sep 2011 21:58:46

ja mam tten isty ,,problemik"mne sa tiez asi pred cca tyzdnom vytreli calvusaky presne tak isto to prebieha ako pisal jardo...dnes sa dokonca samcisko calvusaka pustil do cca 18cm samca burundi ked sa mi osmietal okolo ulity iba som :crazy: ...cize mozem uz ulitu odelit do malej nadrze?spolu aj zo samickoualebo tu dat naspet do velkej nadrze?tiez sa bojim ze ked sa prckovia rozplavu tak ist ostatne ryby pohltaju a z mladych nebude nic....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod jusko » Pon 12. Sep 2011 6:08:08

jaro píše:Ahoj Jusko, :wave:

dakujem za radu :claps: , ale ako som si pozrel Tvoju stranku Ty si profik :yes - chovatel - musim pochvalit aj stranku aj rybky a cistotu AQ - parada, aj ked na mna uz velmi vela prace :whew . Ja mam iba dve AQ a jedno male pre mlade. Ked z tych mojich calvus ikier nieco bude - dam sem fotku.
Drzim Ti palce pri chove! :rock

Bobo dakujem za rachlu reakciu/preklad :beer

Ďakujem za pochvalu, ale nemyslím si, že som profík. Som len človek, ktorý má veľmi rád chov akváriových rýb a prepadol tomuto hobby naplno. Jednoducho si život bez akvária a rybičiek už neviem predstaviť.
Obrázok užívateľa
jusko

Poslaťod jaro » Sob 17. Sep 2011 17:54:01

Zatial ten moj vyter zije - male s vackom rastu, vrtia sa, i ked zatial neplavaju, kazdy den ich kontrolujem a mam pripravenu aj zivu artemiu.... :rock , ked zacnu plavat, dam foto a prelozim ich do maleho odchovneho AQ.
Obrázok užívateľa
jaro

Poslaťod jaro » Uto 20. Sep 2011 17:45:03

je mi jasne, ze na tejto fotke skoro nic neuvidite - je to len pokus - tie calvusiky su velmi malinke a neviem, ci to aspon niektore rozplavaju - artemiu som uz zacal davat, ale zatial nevidim, ze by ju nejako zrali....
je to normalne Jusko, ze su take male, az cintlave....
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
jaro

Poslaťod jusko » Uto 20. Sep 2011 20:59:03

jaro píše:je mi jasne, ze na tejto fotke skoro nic neuvidite - je to len pokus - tie calvusiky su velmi malinke a neviem, ci to aspon niektore rozplavaju - artemiu som uz zacal davat, ale zatial nevidim, ze by ju nejako zrali....
je to normalne Jusko, ze su take male, az cintlave....

Už som to kdesi písal, že calvusy majú veľmi malý plôdik - preto idú do predaja až 5 až 6 mesačné. V akej veľkej nádržke ich máš - nesmie byť moc veľká, aby si našli potravu. Zaujímavé, že je vidieť mladé v hornej časti akva - mne sa skoro všetky zdržujú pri dne a odtiaľ vystreľujú po artémii. Tie vačšie calvusy mi už pekne plávajú po celej nádrži. Je to úžasný pohľad, keď ti viac ako 100 malých 1 cm calvusov pláva pred očami.
Obrázok užívateľa
jusko

Poslaťod jaro » Str 21. Sep 2011 9:45:00

no zatial som ich dal do plastovej porodnicky, inak mas pravdu, ze vacsina je na dne, ale su pri kameni a tam by som ich neodfotil. Ja ich mam iba zo 10ks. Mozno ma este len caka taky zazitok ako uz mas Ty....dufam, ze ked zacali, budu pokracovat :rofl
Obrázok užívateľa
jaro

Poslaťod jusko » Str 21. Sep 2011 9:59:41

Určite budú pokračovať / samozrejme po dodržaní všetkých dobrých podmienok chovu /.
Mne sa od 13.7. už vytreli Black Pectoral celkovo 5 krát / 3 páry / a Gold Head už 4 krát / 3 páry /.
Mladé už ani nerátam, až keď budú trošku vačšie - ale sú to krásne a zaujímavé ryby.
Obrázok užívateľa
jusko

Poslaťod hladkyp » Str 21. Sep 2011 10:42:48

Tých calvusov máš doma ,a lebo v chovni ?
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia