Stredná Amerika + Heros sp. rotkeil

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Stredná Amerika + Heros sp. rotkeil

Poslaťod Karpatska » Ned 18. Sep 2011 11:24:37

Amerika ma oslovila a po porade so stiffom som sa rozhodol do môjho akvária 140*50*70 dať nasledovné druhy rýb:

Herichthys carpintis Escondido 6 ks
Parachromis loisellei 8 ks
Rocio octofasciata - 6 ks
Herotilapia multispinosa - 6 ks
Thorichthys ellioti - 6 ks

Heros sp. rotkeil - 6 ks

Hoplosternum toracatum - 4 ks
Prísavník 1+3 ks
Takto by vyzerala celá osádka
Rýb je samozrejme viac aby sa mohli spárovať. Druhov je tiež viac aby sa rozložila agresivita ale aj preto, že predom nemôžem vedieť, ktoré druhy sa spárujú. Konečná osádka je stále len vo hviezdach.
Video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5YElYRFj9jc[/youtube]

- osvetlenie sa mi pokazilo, tak osvetlenie je riešené len núdzovo, kým nepríde nové. Dneska pridám aj nové video.

/niektoré korene v akva ešte musia byť zaťažené aby neplávali./
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Stredná Amerika + Heros sp. rotkeil

Poslaťod Pito » Ned 18. Sep 2011 18:56:40

mas to pekne spravene, hlavne tie korene ked su velke tak to krasne ukaze. drzim palce nech sa dari. :yes
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Karpatska » Ned 18. Sep 2011 19:50:47

Ďakujem Pito.
Tu je to dnešné
video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mc7BLaWtuYw[/youtube]

- svetlo bude až za tri týždne nové, takže potom určite pridám video na porovnanie

H. Carpintis Escondido sa pomaly rozkukávajú. Zaťiaľ je pánom nádrže jeden samec Parachromis loisellei.

Túto tému som založil aj z dôvodu zväčšenia záujmu o tieto rybky /Amerika/, lebo sú fakt pekné.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod paloi » Ned 18. Sep 2011 21:26:27

Ja mám z Tvojej osádky spolu v nádrži carpintis, loisellei a sp.rotkeil. Tie loisellei som pridával posledné, aj to postupne - najprv 2 samice a asi po týždni aj väčšieho samca. Najprv to vyzeralo tak, že samec loisellei bude šéfovať, ale carpintisy si to tam asi po 3-4 dňoch "upratali". A loisellei sa evidentne skľudnil. Lenže carpinitisy majú asi 15 cm a loisellei len 10 cm. Podobný scenár prebehol asi 2 týždne predtým. Vtedy carpintisy vyškolili vieja argentea. Pritom carpintisy nie sú nejako extra agresívne ryby. Len si nenechajú do seba zadrapovať a mne slúžia ako taká "policajná hliadka". Neviem, ako by to vyzeralo, keby boli porovnateľnej veľkosti. Ale to nemusím riešiť.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Karpatska » Pon 19. Sep 2011 8:59:07

Paloi - Ja som prvé pridal najmenšie druhy a potom cca po 10-12 dňoch P. loisellei cca 10 cm najväčší samec/samozrejme som dostal všetky kusy naraz/ a o cca 10 dní na to 10 cm samec carpintis so skupinov a ešte prišli Heroer sp. Ale viem, že po prvom dni to novým rybkám niekto natrel a oderky mali aj Carpintisy ale aj P. loisellei ale aj Hereosy, teraz je to už v kľude. Už sa zase riešia len v rámci vlastného druhu Parachromisy aj Carpintisy.

Len tak pre zaujímavosť teraz 5 cm samec Thorichthys ellioti dokáže odohnať toho 10 cm carpintis ale to nepotrvá dlho si myslím.
Menšie druhy si nikto nevšíma, takže je to zatiaľ ok, keby začalo byť prihorúco, tak menšie druhy dám preč.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod stiff » Pon 19. Sep 2011 11:51:38

Všetko sa utrasie, tá osádka by mala byť v pohode, hoci multispinosy to nebudú mať jednoduché.. To akva na tieto ryby nie veľmi vhodné, myslím rozmerovo. No ale to sme už preberali. Dal by som do obidvoch rohov viac dreva, alebo kameňov, aby sa mali menšie ryby kde vypratať a bude to ok.. Nejaké straty časom budú, treba to sledovať.. Nech sa ti darí. ahoj :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Karpatska » Pon 19. Sep 2011 15:21:02

Nazdar Stiff

Tie multispinosy bud áno alebo nie, hlavná vec je, že prvý pár odchytávam pre kamoša a nechám tam 4 kusy, ktoré sa dúfam, ešte vyberú ak nie idú von. Ostatné dúfam vydržia. Mám aj plán, čo chcem najviac a čoho som sa ochotný vzdať , takže verím, že sa to utrasie a nebudem musieť nič dávať preč.

Teplotu držím na 25 stupňov a menej na zníženie agresivity.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod stiff » Pon 19. Sep 2011 18:15:54

Ahoj.
No počítaj s tým, že väčšina rýb, ktoré tam máš, dorastie v dospelosti min. 20cm, taký urastený carpintis kľudne môže dorásť do 30cm. Čiže to akva bude fungovať cca o 3 roky tak na 3-4 pároch, možno ešte po jednom ellioti a multispinosa a zopár rezervných rýb... A to všetko bude záležať na tom, ako ich budeš poznať a včas a správne reagovať na ich signály, ktorými budú naznačovať, či sú, alebo nie sú v poriadku. Keby to akva bolo nižšie a povedzme 2m dlhé a 60cm hlboké, vyvíjalo by sa to ináč.. Okrem toho, podľa mňa ešte objavíš kopu iných zaujímavých druhov, takže všetko ešte len začína.. :rock
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Karpatska » Uto 20. Sep 2011 9:16:16

Stiff ak bude treba dočasne napustím 250 L a mám 3 male 80L-90 L-120 akva na karanténu a ozdravenie. Takže by som to mohol zvládnuť. A okrem iného som pripravený ísť dvoma cestami - 1. ak sa zadarí tak ostanem pri väčších druhoch. 2. možnosť ak sa to nebude zvládať dám 2 najväčšie druhy preč a bude všetko ok :D možno.
Ako píšeš je to všetko o pozorovaní a správnom rozoznaní signálov od rýb :P.

p.s. ale robia mi radosť, takže vychutnávam a sledujem. Samozrejme mám nájdený jeden rezervný druh - strednej veľkosti.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Walcott » Str 21. Sep 2011 23:08:14

Ahoj, veľmi pekné ryby ja som zakladal akvarko tiež len nedávno pred cca dvomi mesiacmi a z tvojich druhov tam mám elioti a octofasciaty. Som zvedaví ako sa to bude u teba vyvíjať kedže tam máš väčšie rozdieli vo veľkosti medzi jednotlivými druhmi ako ja. Budem držať palce aby sa tu udržal další amerikánec v mori afrikáncov :wave:
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Ďalší

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia