Akým množstvom krmiva kŕmiť 4-5 cm ikoly vs. duboisi?

Diskusia o kŕmení cichlíd

Akým množstvom krmiva kŕmiť 4-5 cm ikoly vs. duboisi?

Poslaťod emmkaa » Pon 19. Sep 2011 8:16:15

Ahojte... mám v nádrži 39 mladých rybičiek a neviem aké je to správne množstvo krmiva.. Stále sú hladné, ale odolávame im statočne zatiaľ. Kŕmime 2krat denne, ráno a večer, cca 1/2 čaj.lyžičky krmiva.
Je to dosť?? Bojím sa že je to málo, alebo zas veľa.. Zjedia to veľmi rýchlo..
Ďakujem :)
emmkaa

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Akým množstvom krmiva kŕmiť 4-5 cm ikoly vs. duboisi?

Poslaťod kofola » Pon 19. Sep 2011 9:13:22

Emmkaa. Tropheusy zjedia rychlo aj aj male klince, ked ti nahodou spadnu do akvarka. Neviem ti povedat, ci je pol cajovaj lyzicky dost, lebo to teraz nejako neviem pomerovo odhadnut. Ja krmim vsetky ryby rukami a to spravne mnozstvo odhadnem len v prstoch - z lyzicky by som bol asi sam zmateny. Dolezite asi je neprepchavat ich. Sleduj im bruska a tam to uvidis najlepsie. Mala rybky je ako male šteňa. Ked sa nadlabne ostane jej gulate brusko a krasne na nich vidno ze su plne. Toto by sa ti ale u tropheusov nemalo stavat. Mali by mat brusko tak akurat. Ked uvidis, ze maju brucha prepadnute, tak budes vediet ze krmis malo. To ze krmis privela spoznas vacsinou uz prilis neskoro. Ked budu ryby starsie a dokonale aklimatizovane, tak budu aj odolnejsie.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Re: Akým množstvom krmiva kŕmiť 4-5 cm ikoly vs. duboisi?

Poslaťod Rado » Pon 19. Sep 2011 10:02:30

emmkaa píše:Ahojte... mám v nádrži 39 mladých rybičiek a neviem aké je to správne množstvo krmiva.. Stále sú hladné, ale odolávame im statočne zatiaľ. Kŕmime 2krat denne, ráno a večer, cca 1/2 čaj.lyžičky krmiva.
Je to dosť?? Bojím sa že je to málo, alebo zas veľa.. Zjedia to veľmi rýchlo..
Ďakujem :)

Ak sa nemýlim, tak tam máte počty18/18. Ja dávam mojím 3x denne - tiež čajovú lyžičku vločiek. Dôležité je to čo ti už písal Kofola - sledovať ich či ti všetko požerú a nie sú zbytočne prepchávané. Na to sú trofíci hákliví a nasledoval by úhyn. Niekedy dávam mojím aj prestávku - vynechám jedno kŕmenie.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia