Taoms píše:Prajem pekný deň ja by som mal par otázok ohľadom aquarka presne 787 l . navrhol som to sam je to netradicny tvar .
Byvam v panelaku na druhom poschodi .
myslite si ze je to dobry napad 800kg v rohu stien panelaku udrzi to ? potom dalsia otaska
rozmery su dlzka 120 cm sirka 90 vyska 85 staci hrubka skla 15 mm ? pridam aj obrazok navrhu aquaria rozmery su priblizne ako som povedal tvar je netradicny ale ide o tu vysku ci 15mm udrzi tlak samozrejme ze udemam z pasoviny profil L upevnenie ska dolu aj hore na vsetky strany .
Čo sa týka hrúbky skla, prejdi si túto tému:
viewtopic.php?f=17&t=1406Pokiaľ sú to nosné steny a sused pod tebou nerobil rekonštrukciu bytu "na divoko", tak je to v pohode. Čo sa mi ale nezdá, je tá kľučka na dverách. Keď ti buchne do akvárka.... A ísť presne na rozmer 93 cm tiež môže byť problém, hlavne ak vieme ako sa kedysi stavali bytovky (ak budeš mať niekde krivú stenu, nevojde ti tam). Neviem aké ryby tam plánuješ, ale pri výške 85 cm budeš mať problém pri údržbe. Keď už potrebuješ väčšiu výšku, zvolil by som v tvojom prípade (aj s ohľadom na už vyššie uvedené) akvárium štandardných rozmerov, napr. 90 x 70 x 70 cm. A určite ťa zlepenie takého akvárka vyjde oveľa lacnejšie ako zlepenie atypického tvaru.