ahojte,
vcera som si vsimol, ze pri jednej z musli sa podozrivo zdrzuje moj najvacsi samec calvus. Nasledne som si pri lepsom pohlade vsimol, ze dnu je mensi chvostik samice a doslo mi, ze sa asi vytreli, co je prvy krat. Kedze s vyterom calvusov zatial nemam skusenost, chcem sa s vami poradit ako najlepsie postupovat? Ja chovam calvusov v malej skupine spolu s jedenast clennou skupinou Mobiek, ktore teraz uz maju cca 9-17cm. Docital som sa, ze ikry sa zacinaju rozplavavat tak po tyzdni, ale bojim sa, ze by sa hned stali obetou inych calvusov alebo Mobiek, aj samec calvus strazi dost obozretne a odhana aj najvacsie Moby. Zaujima ma teda ako postupovat, ci po cca 6 dnoch muslu vybrat a vlozit v ramci AQ do porodnicky aj so samicou alebo bez, alebo jednoducho odsat hadickou, ked sa zacnu ukazovat krpci, ako som to niekedy robil pri Nigrofaciatach, kedy oddelit od poteru samicu, cim a kedy zacat prikrmovat poter, a co robit aby teda z toho nieco bolo a poter aj vyrastol? Tiez som cital, ze ked sa sparia, tvoria par na cely zivot, teda su monogamni, je to pravda?
Dakujem vam vopred za kazdu radu.