mam taku otazku .. aki ohrievac je vhodny pouzit do 11ol ... akvaria ??
pre lepsiu informaciu pridavam obrazok co myslite kdori je lepsi 50w alebo 150w ??
hladkyp píše:Ja som mal kedysi na 120L akváriu 100W ohrievač. Tá 150 by bola asi silná a 50w by sa zase dosť často zopínal.
kaho píše:hladkyp píše:Ja som mal kedysi na 120L akváriu 100W ohrievač. Tá 150 by bola asi silná a 50w by sa zase dosť často zopínal.
..no ja si myslim,ze dost zalezi od toho,na aku teplotu bude nastaveny termostat,ci bude casto zopinat,alebo nie..resp..aky chovany druh v danom aqua bude..(teda,aku teplotu bude vyzadovat).,,a od toho v akej nadrzi bude ten ohrievac pouzity.....,ja mam 300w v 500l a cele leto nezopne ani raz... ..ci??
hladkyp píše:kaho píše:hladkyp píše:Ja som mal kedysi na 120L akváriu 100W ohrievač. Tá 150 by bola asi silná a 50w by sa zase dosť často zopínal.
..no ja si myslim,ze dost zalezi od toho,na aku teplotu bude nastaveny termostat,ci bude casto zopinat,alebo nie..resp..aky chovany druh v danom aqua bude..(teda,aku teplotu bude vyzadovat).,,a od toho v akej nadrzi bude ten ohrievac pouzity.....,ja mam 300w v 500l a cele leto nezopne ani raz... ..ci??
A zabudol si spomenúť ešte jednu zásadnú vec: Teplotu okolia. Pokila máš v izbe 24st. a ohrievač budeš mať nastavený na 24st tak sa ti nezopne ani raz. Ale ak budeš mať okolitú teplotu 19st a budeš kúriť discusom na 29st. tak ti pôjde stále.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia