Cichlidy kŕmené len rybami.

Diskusia o kŕmení cichlíd

Cichlidy kŕmené len rybami.

Poslaťod Rostratus » Str 09. Dec 2009 16:47:16

Rád by som počul váš názor. Občas sa viem zamyslieť nad istými vecami a v poslednom čase ma napáda jedna otázočka na ktorú si neviem s určitosťou odpovedať. Otázka sa týka len mäsožravých cichlíd. Aký je váš názor, keby ste mali doma napríklad niektoré americké cichlidy alebo africké, ktoré sa v prírode prevažne živia mäsitou zložkou a kŕmili by ste ich iba rybami. Či už mladými živými, alebo v mrazenej forme ( rôzne druhy rýb). Okrem tohto krmiva by ste im nedávali nič. Je podľa vás ryba pre takýto druh cichlíd dostačujúcim krmivom, alebo nie?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Cichlidy kŕmené len rybami.

Poslaťod jovan » Str 09. Dec 2009 19:17:22

:shock: Myslím ,že neexistuje ryba na tejto planéte,ktorá by sa živila len rybami.Ak by si kŕmil iba rybami,skôr či neskôr by určite dostala/i/nejaky druh avitaminózy. :roll:
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Aldebaran » Str 09. Dec 2009 19:47:47

no, sice nie som ichtyolog, ale mam rok a pol do skoncenia lekarskej fakulty a dovolim si povedat, ze ak by sa ryby krmili len rybami, mali by mat dost vitaminov z koristi. Taky zralok napriklad tiez nezerie travu a koraly aby ziskal vitaminy, zozerie rybu, ktora je vitaminmi napasena :D
Avitaminoz by som sa nebal, skor mozno nejakych crevnych alebo metabolickych problemov (nehovoriac o mnozstve a "kvalite" ich crevnych produktov :D ) spojenych s nedostatkom vlakniny a ineho precistovacieho balastu, ktory sa ziskava hlavne z rastlinnej potravy. V podstate si predstav cloveka, ktory by jedol len maso (aj ked roznych druhov) cely zivot.

Kazdopadne, aby to mohlo fungovat, asi len s podmienkou, ze to budu zive a (relativne) zdrave koristne ryby a ze ich bude dost. Okrem toho, mali by to byt ryby, ktorymi sa zivia aj v prirode. Cize, suma sumarum, dost vela (hlavne financnych) problemov pokial nezijes niekde blizko prirodzeneho biotopu danej ryby.

Vsetko zalezi od konkretnej ryby a konkretnej koristi. Ak by si chcel krmit napr. rybim file len, to by uz mohlo mat nejake nasledky. Zive ryby by vsak mali byt idealnym a kompletnym krmivom pre dravce.

aspon si to myslim, netvrdim, ze to musi byt pravda :ugeek:
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rostratus » Str 09. Dec 2009 19:53:52

Vidíte hneď dva príspevky a hneď odlišné. Ja tiež som si neni úplne istý. Ale viac sa prikláňam tomu názoru, že pokiaľ sú mäsožravé cichlidy kŕmené zdravými rybami tak tie by mali mať v sebe dostatok všetkých vitamínov. Fakt je to pre mňa dilema ;)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Junaksk » Str 09. Dec 2009 20:40:39

ja sa pridam nazorom k Aldebaranovi a nemusime ist ani za zralokmi napr stuka tie alebo pirane teda tie drave druhy este nevidel zrat byliny alebo snakehead fish alebo osteoglosum, arowanu tiez nie teda mozno zozere nejake krmivo s rastlinnym podielom nejake granule ale tie vitaminy spracovali ine ryby a ked ich zozere ma plus este bielkoviny navysetakze v tom nevidim problem
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod jovan » Štv 10. Dec 2009 10:16:26

Všetko je vecou názoru.
Žralok síce nežerie buriny,ale píjma ryby,ktoré napr.príjmajú riasy a teda majú ich v trakte.Občas však žerie aj špagát a sem tam aj nejakú pneumatiku a bójku :lol:
Navyše sa živí aj teplokrvnými živočíchmi,ako sú vtáky,tulene,....

Šťuka žerie aj potkany,hmyz,žaby,pulce....všetko živočíchy,ktoré majú niečo spoločné s rastlinnou zložkou.
Aj môj pitbul žerie iba surovú hydinovú drť,ale vždy pri venčení žerie aj trávu. :roll:
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod stiff » Štv 10. Dec 2009 10:57:34

Aj mäsožravce občas potrebujú "prečistiť črevá" nejakou vlákninou, alebo niečim zeleným... Dravé cichlidy po živých rybách dobre rastú a prosperujú, ale občas by som prihodil šalát, čínsku kapustu.. príp. granulky pre koi kapre (tie žerú výborne). Aj tak si v dnešnej dobe neviem ani predstaviť, že by som kŕmil iba živými rybami :lol:
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Rostratus » Štv 10. Dec 2009 11:17:14

Túto otázku berte čisto v teoretickej rovine. Myslím, že keby to aj 100 percentne fungovalo a dalo by sa kŕmiť len rybami, kŕmenie by vyšlo oveľa drahšie ako si kúpiť neaké krmivo. Samozrejme záleží aj od okolností, keby som mal veľa prebytkov z chovu, krmivo mám skoro zadarmo.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Junaksk » Štv 10. Dec 2009 11:48:11

presne jak admin vravim. ja nad tim uvazujem cisto teoreticky a bavili sme sa o avitaminoze ze nastane z toho ze zeru len ryby podla mna to neni pravda. ostatne co tvrdi stiff aj janicibie je tiez pravda. aspon dufam ze chapete co tim myslim
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod jovan » Štv 10. Dec 2009 19:21:24

ja nad tim uvazujem cisto teoreticky a bavili sme sa o avitaminoze ze nastane z toho ze zeru len ryby podla mna to neni pravda. ostatne co tvrdi stiff aj janicibie je tiez pravda. aspon dufam ze chapete co tim myslim[/quote]

Prosím vysvetli toto - Avitaminóza je:

Prosím aj toto vysvetli-aspon dufam ze chapete co tim myslim
Naposledy upravil jovan dňa Štv 10. Dec 2009 21:59:17, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
jovan

Ďalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia