ancistrus-mlade

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

ancistrus-mlade

Poslaťod medium » Pia 04. Mar 2011 21:24:41

dobry den prisiel som sem len aby som sa opytal jednu otazocku tak prepacte ak sa vam budem zdat laik to aj som :D ale nie zasa taky laik.takze mam troch prisavnikov jedneho mensieho a dvoch vacsich.tych vacsich(3-4 cm) som kupil prvych a toho mensieho som kupil neskor ten ma asi 2-3 cm .ani jeden z tych troch stale nema fuziky.asi po mesiaci ako som ho kupil zacal ako keby zobkat do chvostov tych vacsich teda tusim iba do jednej.a potom po tyzdni idem ze ich skontrolujem a nasiel som iba toho maleho a jedneho vacsieho .ten dalsi vacsi bol skovany medzi kamenmi v takej medzere.uz je tomu asi tyzden co tam stale je a nechce odtial von a ked aj ide tak iba na kusok a ked zaklopem na sklo akva tak tam hned zaleze.myslite ze je to samcek a strazi mlade?dakujem za vsetky odpovede
medium

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: ancistrus-mlade

Poslaťod Nawi » Pia 04. Mar 2011 21:47:54

moznosti je vela,no jedna z moznosti moze byt aj ta ze strazi mlade,alebo sa len skriva.tazko povedat.skus ho pozorovat a aj jeho skrisu ci tam neuvidis mlade ryby...
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod perchess » Pia 04. Mar 2011 22:08:04

No ja silno pochybujem že by 3-4 cm ancistrus mal mladé :shake :shake . Na to je sám mladý. Ak je to teda naozaj prísavník z rodu Ancistrus. Ancistrusi majú radi svoje malé teritórium a majú radi úkryty. Neviem aké máš veľké akvárium a koľko tam máš úkrytov, ale ak len jeden, potom jednoducho najsilnejší jedinec obsadil úkryt a ostatní dvaja majú smolu, "špacírujú v žiari reflektorov". Ak pridáš úkryty, aj zvyšní dvaja budú často zalezení a vylezú len na kŕmenie :wave: :wave:
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Nawi » Pia 04. Mar 2011 22:29:46

presne mne to tiez nedalo,predca len ze by 4cm ancistrus mohol mat mlade.ja mam cca 7cm a este nemali mlade...ale nikdy nevies
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod medium » Sob 05. Mar 2011 6:34:35

Mam tam mnoho ukrytov len viete ako to je u ryb ked sa zobkaju pri chvoste tak budu mat mlade aj ked taki malí prisavnici?to mi tiez nejde do hlavy.cital som o tom vela ze takyto mali este mlade nemaju ale cital som aj ze mali mlade aj mali prisavnici.a ozaj aj by som zabudol - ancistrusi sa zivia aj rastlinami v akvarku a ja som si kupil neviem jak sa vola zahodil som ten listok ale nema listy nieje listnata ma take neviem ako by som to povedal take ako petrzlenova vnat alebo este lepsie ako ked sa idete kupat nikde na jazera tak ako riasa nie listy uz sa im aj dari uz som ju dvakraT strihal a Ked idem pozret do akva vzdy mi niektore odstrihnute kusky plavaju na hladine .mozu mi do nich zobat prisavnici?mozno preto sa vzdy odtrhnu od dna.a ked som tu riasu kupil bola v takej umelohmotnej dierkovanej miske ja som ju tam len pusti na dno .mal by som ju zasadit normalne na dno akkva alebo to mam sadit do misiek ako od kelinkov od jogurtu teda iba to dno znezane?na dne mam lwn strk male muslicky ulitky a medzi to sa mi to zle sadilo.mam to teda nechat v tych miskach?
medium

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Sob 05. Mar 2011 8:01:34

Mlade nema urcite.Nato je dost maly.Prisavniky dospievaju pohlavne az okolo tyvh 8-10cm a aj to samci.Samica je mensia od neho.Skor mlade mat nebdues.Kedysi som choval a mmnozil prisavniky a nikdy sa my nestalo,aby taky maly prisavnik ako tvoj mal mlade.
Pametaj ze prisavnik je nocny tvor.On sa cez den bude skrivat na jednom mieste.Je to jeho male teritorium,niekde pod kamenom,alebo medzi nimi.Sem tam vijde.No ak zhasnes svetlo,vybehuje s ukrytu a hlada potravu,lieta po celom akvariu,je na skle,dekoraciach,vsade je vidiet.Ale musis si nanho troska posvietit.Cez den su viac menej plache medzi rybami,hlavne ak mas cichlidy,tak to urcite.Tie su dost agresivne a idu po vsetkom
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod mlaka » Pon 07. Mar 2011 16:48:37

Mladé ešte nemôže mať, pretože je sám mladý. Skôr je to jeho obľúbené miesto na odpočinok. Mne sa vytierali až od 10 cm.
Aj tak majú stále svoje stále fleky, kde sú zašití skoro celý deň. Vyliezajú až navečer a na noc.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod hladkyp » Sob 27. Aug 2011 20:25:34

Chalani, a ako sa vlastne množia prísavníci ?
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod terrible » Ned 28. Aug 2011 6:46:41

On bude iba schovaný ak sa má kde ukrývať, v tom sú veľmi dobrí. Ja som mal jedného v menšom akvárku, kde v podstate nemal úkryty a mal som ho často na očiach, potom som ho preložil do väčšieho, kde úkryty sú a teraz ho vidím tak raz za týždeň, lebo je stále niekde zašitý. :)
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod kofola » Ned 28. Aug 2011 11:09:36

hladkyp píše:Chalani, a ako sa vlastne množia prísavníci ?

Samec nazenie samicu do ukrytu, kde sa vytru. Samica nakladie ikry a tym starostlivost z jej strany konci. Samec takmer nevylieza z ukrytu a strazi ikry, kym sa z nich nevyliahnu malicky prisavnici. Potom mu ich vzdy zoberiem a on je z toho este par dni ocividne smutny :)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Ďalší

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia