Máte skúsenosti s tromi druhmi Tropheusov v jednej nádrži?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Máte skúsenosti s tromi druhmi Tropheusov v jednej nádrži?

Poslaťod Rado » Štv 25. Aug 2011 9:44:55

Zaujímalo by ma, či niekto z vás má skúsenosti s tromi druhmi tropheusov v jednej nádrži.O dvoch čítam bežne, no o viac som sa nedočítal nikde. Je mi jasné, že tab. uvádzajú, že na jednu rybu treba 10l vody a skupiny čím väčšie tým lepšie. Ja mám teraz v akva molirá a dubáky v pomere 19:10 a žije sa im dobre. Teda aspoň doteraz neprotestovali :mrgreen: Uvažujem, že by som doplnil ikoly(15ks) a dubákov + 5ks. Nádržka má 160x60x60. Som zvedavý na vaše skúsenosti a postrehy.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Re: Máte skúsenosti s tromi druhmi Tropheusov v jednej nádrži?

Poslaťod terrible » Sob 27. Aug 2011 5:52:14

Nie som síce odborník na Tropheusy, ale pokiaľ viem, tak sa veľmi neodporúča do už zabehnutej skupiny pridávať ďalšie ryby, takže s tým pridaním duboisov si to radšej premysli, jedine že by tá skupina, ktorú máš bola ešte mladá a ešte nie je hierarchizovaná, to by hádam išlo.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times

Poslaťod hladkyp » Sob 27. Aug 2011 6:07:44

Má taký pocit, že pred nedávnom tu kofola písal postup, ako on pridáva mladých tropheusov k dospelým.
hladkyp
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 20 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod kofola » Sob 27. Aug 2011 7:18:55

Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rado » Ned 28. Aug 2011 8:57:16

To mi je jasné. Moji trofíci majú cca 7 mesiacov. Niektorí dubáci sú ešte bodkový, molirá sú pekne vyfarbené. O pridaní ďalších kusov si myslím, že tu bolo popísaného dosť - Kofola dal svoje skúsenosti, čo si myslím, že je pre každého tropheusfan-a len prínosom. Ak si však prečítate názov témy, ktorú som založil, tak je to o tom, či niekto z vás chová/l 3druhy tropheusov v jednej nádrži. Na českom fóre som dal túto istú otázku, lebo tu sa mi nik nevedel riadne dlho vyjadriť, no a odpísali mi, že by to radšej neskúšali, ale že sa to dá.... No moja otázka je stále : má niekto, chová/l 3 druhy v jednej nádrži? Aká veľká bola? Fungovalo to?Nie?Prečo? :mrk Toto ma zaujíma.
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod Pito » Ned 28. Aug 2011 9:31:37

no, v mojej nadrzi to stale fungovalo iba docasne. mam 20 dubakov 3 rocnych. mal som s nimi molira, kirsfleky,ilangi , nkonde yelow,samozrejme zakazdym iba jednu skupinu, alebo zopar ryb a po urcitom case mi zacali suboje. prestali sa mi vytierat dubaky, a kedze su zo vsetkych trofikov najkludnejsie, samicky boli vzdy stredobodom pozornosti silnejsich samcov z inej skupiny.
tak som sa vzdal kadejakych kombinacii a ostal som verny dubakom. mozno vo velkych nadrziach su mozne kombinacie, ved je to vidiet, aj citat, no v mojej to asi neplati :(
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod kofola » Ned 28. Aug 2011 10:43:28

Rado to, ze sa k tomu nikdo nevyjadril moze znamenat, e nikto takuto skusenost nema, alebo sa vyjadrit nechce. Ja som si tiez cital tvoju otazku, no nikdy som neskusal dat 3 skupiny spolu, lebo dlhodobo mi neprosperovali ani dve. Zit samozrejme zili, ale vzdy bola jedna skupina utlacana a znizila sa aktivita trenia u oboch skupin. Na youtube najdes aj videa, kde su v nadrzi aj tri skupiny, no nedozvies sa aka velka je nadrz a ako dlho takto funguje. Takze ti neporadim, pretoze neviem.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rado » Ned 28. Aug 2011 11:01:57

Chalani aj toto sú pre mňa odpovede. Ak to dlhodobo nefunguje poriadne ani v dvoch skupinách, je teda logický záver, že tri by bola v mojej 600-vke možná katastrofa. Takže ostávam pri dvoch a idem prehovoriť "šéfku" domácnosti, že na ikoly terba opät naštartovať starú nádrž :mrk Mám otázku, mám možnosť pridať do skupiny dubákov, ktorú mám ďalších 3, 1+2, že vraj "divokých" 9cm veľkých. Mojich je 10 a majú najväčší okolo 9cm. Odporúčali by ste mi ešte teraz pridať ich, či nie?
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod petokalo » Ned 28. Aug 2011 16:19:10

moj nazor je taky ze by nebolo dobre miesat domaci chov z divokym
petokalo

Poslaťod Pito » Str 31. Aug 2011 11:10:30

no moj nazor je , ze ak su dubaky udomacnene, ze ich kupujes od niekoho u nas tak by to bolo v pohode. pri krizeni budes mat kvalitnejsie odchovy,co sa tyka farebnosti aj velkosti. ursite by som to vyskusal, pretoze pri tak velkych rybach nehrozi utlacanie, alebo napadanie.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia