hladkyp píše:A keby si spojil dve 18mm dosky ? Myslim tým na seba zlepit a zoskrutkovať.

ivca161 píše:Zdravím, chcela by som sa opýtať, aký stojan by ste mi poradili na akva s rozmermi 200x50x50 cm ? Určite by som ho chcela obložiť a urobiť z neho takú skrinku nech to nejak vyzerá. Mohla by som si zohnať takéto dve nohy (prikladám foto), ale vôbec neviem, či by to takú váhu udržalo. Medzi akvárko a stojan pôjde určite nejaká doska, asi drevotrieska 18 mm.
. Na takúto dĺžku by som ti odporúčal určite 8xnožičky stojana - istota, spokojnejšie môžeš spávať.Hornú časť stojana som riešil u mňa L profilom 3x3, do ktorého som vložil akva, no a mám to obložené drevotrieskou.Niektorí ľudia majú aj hornú časť z jokla a akva položené na tom. Môj názor :každý podľa chuti a možností, dôležité je že to určite udrží a stojan bude aj tak skytý pod obložením. Asi toľko k tomu tvojmu joklu.Udrží!
.2-3 takéto stojančeky dokopy a máš jeden normálny
.
Pre pokojný spánok som rozmýšľala zvariť ich dokopy nejakými tyčami (prikladám nákres, to čierne by bola tá tyč), pretože tie nohy sú osobitne.
tak sa ti to bude v strede točiť. Treba to spevniť ako píšeš ešte jednými rovnakými " nožičkami", celé to zhora a z bokov privariť joklo, či l profilom a máš vystarané. Nezničiteľný stojan
. Dopredu si však naplánuj vnútro skrinky, aby sa ti tam vošiel filter
.Podľa tej tehly predpokladám, že stojany máš široké okolo 30-35cm.
, stojany sú široké 30,5 cm. Asi to urobím tak nejak ako píšeš. Uvidím čo povie ešte zvárač. Dopredu si však naplánuj vnútro skrinky, aby sa ti tam vošiel filter.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia