Ake krmivo by ste mi odporucili pre cichlidy pávie?

Diskusia o kŕmení cichlíd

Ake krmivo by ste mi odporucili pre cichlidy pávie?

Poslaťod meizu » Ned 14. Aug 2011 10:42:55

Dobry den prajem.Ake krmivo by ste mi odporucili pre cichlidy pávie?Vločky,pelety,granuly?Ako doplnok stravy napr. múčne červy,či cvrčkov?

ďakujem.
meizu

Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Ake krmivo by ste mi odporucili pre cichlidy pávie?

Poslaťod Rostratus » Ned 14. Aug 2011 11:15:58

Ahoj keďže sa jedná o cichlidu, ktorá potrebuje prevažne mäsitú zložku, tak podľa toho treba vytvoriť jedálniček. Hľadaj krmivá, kde prevažuje mäsitá zložka. Či to bude vločka, peleta, granula je v podstate jedno. Občas im môžeš hodiť mrazeného pangasiusa a pod.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod meizu » Ned 14. Aug 2011 12:03:18

Ďakujem.A čo tie červy,alebo slimáky? vychádzam z týchto informácií napr. -
Kód: Vybrať všetko
http://rybicky.net/atlasryb/vrubozubec_pavi
meizu

Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod stiff » Ned 14. Aug 2011 16:01:32

Vločky ani malé granule by som im nedával, necítia ich v papuli. Ocelláty zožerú v podstate všetko, čo im dáš. Najlepšie sú hrubšie granulky, napr. trouvit, koi, SAK a iné (pomerne lacné), tak isto rôzne červy, dážďovky, kur. mäso, mr. ryby, proste hocičo. Záleží na tom koľko máš času a entuziazmu :) Slimáky neviem, ale ja osobne by som im ich nedával, ešte som o tom nepočul a je dosť iného krmiva...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod paloi » Ned 21. Aug 2011 17:09:46

Vrátil som sa z dovolenky, takže trochu neskoršia reakcia... ale súhlasím prakticky so všetkým, čo ste doteraz napísali.

Akurát k tým slimákom - so slimákmi moje oceláty nemali problém. Dával som ocelátom vodné slimáky aj s ulitami, ktoré rozdrvili. Tu však vznikal problém, že popraskaná ulita je ostrá a keď sa nedajbože prehrabneš v štrku, zapichne sa to pod necht o potom.... júúj, radšej nepomyslieť. Žiadnej mojej rybe to neuškodilo, mne áno :P

No a potom ešte druhá alternatíva - nazbieral som záhradné slimáky, bez ulity. Živé boli trochu tuhé, ale väčšie oceláty aj to zvládli. Slimák je podstatne tuhší ako dážďovka. Lepšie to bolo ale hodiť do uzavretej plastovej pixle, zamraziť a potom kŕmiť kúskami. Žrali to veselo. A nielen oceláty. Aj tu však vznikol problém - jedného dňa pixlu v mrazáku objavila manželka a tento druh krmiva sme museli vyškrtnúť s jedálnička :cry:
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Matej » Ned 21. Aug 2011 20:59:03

paloi píše:Aj tu však vznikol problém - jedného dňa pixlu v mrazáku objavila manželka a tento druh krmiva sme museli vyškrtnúť s jedálnička :cry:

Hehe toto poznam, nie tak davno som musel "vysvetlovat" co su tie "hnede platy" co mam schovane v mrazaku a dobre zabalene v igelitke :))) Boli to 500gramove zamrazene platy artemie :))
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia