Svietiace Angelfish z Tchaj-wanu

Diskusia o skalaroch

Re: Svietiace Angelfish z Tchaj-wanu

Poslaťod jovan » Ned 07. Aug 2011 18:08:29

terrible píše:Tieto geneticky modifikované nie sú, takže si ich môžme kúpiť! :D

Takže keby tebe niekto pichol pred narodením trebárs gén černocha,tak by si nebol modifikovaný černoch......
Zase som sa tu niečo nového naučil.....
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Reklama

Poslaťod perchess » Ned 07. Aug 2011 19:10:16

No je to síce neprirodzené a ja také "huncútstva" neuznávam, ale pokiaľ sa nájdu ľudia, čo si to kúpia, tak také ryby "vyrábať" budú. Svetlým príkladom je Cichlasoma sp. Parrot (Parrot cichlid) :S :S :x :x
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod ivca161 » Ned 07. Aug 2011 19:20:32

Keď už spomínaš Cichlasomu, pripájam jeden obrázok. Komentár snáď netreba.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod terrible » Ned 07. Aug 2011 20:22:20

jovan píše:

Takže keby tebe niekto pichol pred narodením trebárs gén černocha,tak by si nebol modifikovaný černoch......

Podľa mňa genetická modifikácia nie je to, keď ti niekto niečo pichne injekciou do tela, ale ak ti cielene zmení genetický kód, najčastejšie génovým inžinierstvom (prípadne krížením a šlachtením) tak, aby mali zmenený genóm a tým pádom by túto genetickú informáciu prenášali aj na potomstvo, o čom v tomto prípade nie som presvedčený. Ale ak máš iný názor, ja ti ho neberiem, len mi prezraď ako sa pichajú gény.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod nobody » Ned 07. Aug 2011 20:34:22

dalsi dokaz toho ze clovek je uplny blbec ked si mysli ze ovladne vsetko "svietiace rybicky". z toho co to vymyslel by som spravil svietiaceho tancujuceho panacika :dance :head :head :head
o par rokov povedia moje deturence ze priroda musela byt kedysi pekna ked behali po lese medvede, vlci, srny atd ktore nebolo takmer vidiet ale pride clovek a spravi si v lese svietiace medvediky, vlckov, srnky ..... aby sme ich lepsie videli ked pojdeme na svietiace hriby do lesa...... inac uz rastu ked niekto pojdete poslem kosik na zbieranie :)
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod jovan » Pon 08. Aug 2011 7:56:41

terrible píše:
jovan píše:

Podľa mňa genetická modifikácia nie je to, keď ti niekto niečo pichne injekciou do tela, ale ak ti cielene zmení genetický kód, najčastejšie génovým inžinierstvom (prípadne krížením a šlachtením) tak, aby mali zmenený genóm a tým pádom by túto genetickú informáciu prenášali aj na potomstvo, o čom v tomto prípade nie som presvedčený. Ale ak máš iný názor, ja ti ho neberiem, len mi prezraď ako sa pichajú gény.

Tu nejde o názory ,ale o VEDOMOSTI . Svojich názorov popíše hocikto hocikam na mraky, a potom sú všetci múdry a fakticky"profíci".Predtým než niečo tvrdím, si svoj názor radšej potvrdím,než napíšem do neba volajúcu blbosť.
A teraz k "GMO"-Odporúčam si najskôr niečo prečítať o phycobiliproteínoch napr tu:
Kód: Vybrať všetko
http://www.invitrogen.com/site/us/en/home/References/Molecular-Probes-The-Handbook/Ultrasensitive-Detection-Technology/Phycobiliproteins.html
a keď to tvoj HD v hlave vstrebe,potom pochopíš.....
Tetovanie rýb som na mysli nemal, to sa u rýb robí desiatky rokov-ale šak to si určite ani ty nemal na mysli....
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod terrible » Pon 08. Aug 2011 9:54:56

Jaj, zabudol som, že ty si inžinier všetkýxch vied. Ďakujem za odkaz na článok, ale neviem čo si tým chcel povedať, dočítal som sa tam akurát o phycobiliproteínoch, čo je fluorescenčná bielkovina získaná z eukaryotických rias a cynobaktérií, je tam opísané ich zloženie a rôzne jej štruktúry s dopadom na spektrum žiarenia, ale neviem čo si tým chcel povedať v súvisslosti s GMO, o tom tam nie je ani slovo. Skús prestať ohurovať odkazmi na nejaké "superodborné" články na webe, radšj si nájdi niečo jednoduchšie ako napríklad toto:
Kód: Vybrať všetko
http://www.gmo.sk/sk/?page=107

Citácia z článku: GMO sú organizmy, ktorým bol upravený genofond tak, že zložitými technickými postupmi im bola odobratá, vymenená, obrátená, najčastejšie však pridaná časť chromozómu. Pritom táto nová časť chromozómu vôbec nemusí byť z podobného či príbuzného organizmu. Celé chromozómy musia byť pri vzniku nového organizmu „kompatibilné", ale jednotlivé gény môžu byť z hocičoho iného.
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod peter-trnava » Pon 08. Aug 2011 10:05:29

Ak sa nemylim tak v tomto pripade posobia chemickou latkou na reprodukcne organy ryb. Nejde tu o pozdenenie genomu vlozenim inych casti, ide iba o mutaciu sposobenu chemickou latkou.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod terrible » Pon 08. Aug 2011 11:13:27

Ono je to v podstate jedno, ide o to, že je to silno umelo vytvorené.
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod peter-trnava » Pon 08. Aug 2011 11:24:09

Jedno to nie je. Najma v dalsich generaciach. Pri zmene genomu vlozenim novej casti by sa to malo takto prenasat aj do dalsich generacii (neon danio a pod) ale takato mutacia moze byt nestala a v dalsich generaciach sa moze rozne menit. A to bude aj cielom tychto "chovatelov", ak budes chciet mladu rybu musis si ju kupit od nich.
Obrázok užívateľa
peter-trnava

Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Pterophyllum cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia