Rastliny v akváriu s africkými cichlidami

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Rastliny v akváriu s africkými cichlidami

Poslaťod terrible » Sob 06. Aug 2011 5:41:44

Ivca ti na túto otázku asi neodpovie (teda ak s tým náhodou nemá osobné skúsenosti), iba preložila článok Marca Eliesona, takže by si sa musel opýtať jeho.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod Bery Kamerunec » Sob 06. Aug 2011 10:04:55

Díky,není to až tak nutné.Jen jsem si při čtení článku na to vzpomenul. :)
Bery Kamerunec

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod ivca161 » Sob 06. Aug 2011 17:16:15

terrible píše:Ivca ti na túto otázku asi neodpovie (teda ak s tým náhodou nemá osobné skúsenosti), iba preložila článok Marca Eliesona, takže by si sa musel opýtať jeho.

Presne tak, článok nie je môj, ide len o preklad. Skúsenosť s jedným prípravkom mám, nie však osobnú (jedná sa o akvárium, ktoré nie je moje, ale zakladala som ho a keď treba starám sa oň, prípadne poradím, keď je majiteľ v koncoch :D ) V tomto akváriu bol použítý prípravok na ničenie rias ak chceš konkrétne to bola Esha Protalon 707. Vplyv na výter rýb asi nemá, keďže o niekoľko dní sme lovili čerstvo vyliahnutý poter ramirezky ;) Úbytok rias bol mierny, ale len tak na chvíľu. Po pár týždňoch boli riasy na rovnakej úrovni. Osobne som za hľadanie a odstránenie príčiny vzniku rias (pokiaľ sa to samozrejme dá).
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod Bery Kamerunec » Sob 06. Aug 2011 19:36:30

Ahoj,díky za odpověď.Já jsem se tomu snažil vždy vyhnout-používat chemii do akvarií.Mám převážně halančíky a těm se takové věci nelíbí.Jediné co mám vyzkoušené,ale to není nařasu,ale proti nezmarovi je FLUBENOL.Stalo se mi,že jsem po odlovení dospělých ryb(neměl jsem s tím žádné zkušenosti tak z obavy abych nepřišel o ryby jsem je vyndal),jsem dal přípravek a po nějaké době jsem tam našel potěr a jikry-ty se nakonec i vykulily.Od té doby tam nechávám,ryby,potěr i jikry pokud flubenol musím použít. :)
Bery. :wave:
Bery Kamerunec

Poslaťod ivca161 » Sob 06. Aug 2011 20:02:06

Je fajn, že si si to takto odskúšal. Opatrnosť je vždy namieste ;)
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod Bery Kamerunec » Sob 06. Aug 2011 20:48:50

Je pravda,když jsem zjistil,že v akvariu jsou ještě fishličky tak mě zamrazilo,ale už jsem si řekl,že je stejně pozdě je vyndat a tak budou zkušební. :oops:
O to větší radost byla,když se tam ukázaly další mladé a v poklidu si tam plavaly a rostly. :claps:
Bery Kamerunec

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia