jaro píše:Cago chlapci,
je to presne ako pise kamos Bobo .
Samica ma tak dva-tri dni vopred pred vyterom zvacsene az uplne vysunute kladlo, cim je blizsie k vyteru a tesne pred vyterom, tak 1/2 dna sa uz okolo nej obsmieta samec a odhana ine samice , ktore to podla mna tiez citia. Ja uz to viem celkom s urcitostou urcit tak 5dni vopred, kedy sa ktora samica chysta k vyteru . Vyter trva tak +-1/2hodinku a potom ma samica taku zdutu papulku - ako keby v nej mala vacsiu zubnu protezu a az nasledne sa jej zvacsi brada a licny vak a papulka ako keby ustupila do normalnej polohy + tak ako pisal bobo drzi sa v uzadi/schovana, velmi neplave a vobec nezere - prve 2dni je dobre vysadit krmenie celeho AQ a nasledne nekrmit zivou, resp. mrazenou potravou, az do vyklepania, resp. vypustenia. Tiez je dobre pridat nieco proti plesni, aby boli ikry viac v bezpeci, aj ked podla mna aj samicine sliny obsahuju nieco proti plesni, aj ked si myslim, ze kym sa naucia nosit a vynosit trva im to aj zo 5x a viac neuspesnych vyterov.
V kazdom pripade drzim palce, je to radost z kazdej malej rybky, ktora potom pekne rastie a je zivotaschopna.
http://www.chytej.cz/atlas_ryb/
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia