hladkyp píše:Dneska som si bol u Juska pre kal do akvária. Popri tom ma zaujímalo ako prebieha tzv. vyklepávanie mladých. Akurát tam mal jednu samicu Cynotilapia pulpican "zrelú na vyklepanie" tak mi celý proces ochotne ukázal. Mal som takú predstavu, že je to niečo drastické, ale nebolo , lebo ich ihneď vypľula ako ju chytil prekvapilo ma, že celý proces trval cca 10 sek. Kal som vylial polovicu do nádrže a polovicu do filtra. Uvidím ráno ako to bude vyzerať a chcem urobiť aj test. Po dvoch týždňoch keď prídeme z dovolenky by som tam už chcel niečo pustiť.
Tiez som ho videl ako to robil a tiez som cakal ze to bude horsie, zjavne je to o tom aky kto zvoli pristup. Na youtube najdes kopu videi kde idioti "klepu" samicu aj pol minuty, ci minutu a prehladavaju papulku ci sa tam nahodou neskryva este nejake mlade. Myslim ze aj preto ma vyklepavanie zlu povest, skazili to ludia bez citu.
Tie prisavniky myslim narastu asi tak ako bezna forma, cize po nejakom case ich budes mat tak 10,12 cm, plus tie dlhe plutvy, mozno 15cm. K tym poctom, uz som to tu niekomu pisal, ale opatrne z prisoskami, strasne kadia, radsej si daj na zaciatok povedzme 3 ci 4 kusy a ked tak potom pridaj. Ja mam v 600ke asi tak 6 kusov a je to tak akurat. Ale jusko ti urcite poradi co si vybrat a kolko asi kusov, len teraz uz asi spi tak ti neopovie.
EDIT : no pozeram ze nespal