"Bágrovanie" dna

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

"Bágrovanie" dna

Poslaťod peter291 » Štv 28. Júl 2011 9:48:08

Chcel by som Vás požiadať o radu, resp. či nemáte niekto fintu ako obmedziť "bágrovaniu" dna u cichlíd. Chovám cichlidy citrónové v akva s rozmermi 200x50x50 cm. Problém je skôr estetický, jedná sa o to, že tieto ryby prehádžu dá sa povedať dve tretiny dna k čelnej strane akva a potom to moc dobre nevyzerá. Pri čistení akva ho vždy premiestnim do zadnej časti, ale do jedného dňa je to všetko späť. Rozmýšľal som aj nad tým, že uberiem asi jednu tretinu zo substrátu, ktorého je asi na dne v priemere 4-5 cm, ale neviem či to moc pomôže. Viac menej teraz je akva v stave, že čelná strana je do jednej tretiny zahádzaná dnom a zadná strana je vyčistená až po sklo na dne, čo teda moc dobre nevyzerá. Za akúkoľvek radu vopred ďakujem.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
peter291

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: "Bágrovanie" dna

Poslaťod stiff » Štv 28. Júl 2011 10:05:13

S tým neurobíš nič. Jediná možnosť ako to nejako zakamuflovať je ubrať štrk, stačí 2-3cm vrstva. Dozadu odkiaľ to vyhadzujú porozkladať na sklo nejaké bridlice a drevo, aby to nevyzeralo takú prázdne...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod peter291 » Štv 28. Júl 2011 10:48:29

Rozmýšľal som aj nad tým. Pri najbližšom čistení skúsim teda z toho dna ubrať a dať tam viac dekorácie. Dúfam, že to aspoň trocha pomôže, lebo výdrž teda majú dobrú. Dík.
peter291

Poslaťod jaro » Štv 28. Júl 2011 14:47:15

Ahoj,

tiez si myslim, ze s tym neurobis nic, iba ako uz bolo napisane - ubrat, ale na druhej strane je to dobre znamenie, ze rybky su aktivne, dobre sa citia, resp. ak "bagruju" maju aj chut k pareniu. Ja by som snad skusil im spravit nejake ukryty z peknych koralov, alebo sutrov podla Tvojho gusta, resp. biotopu ryb, aby sa ich tuzba byt viac ukryte :tmi stala viac dosiahnutelna a tym snad obmedzia aj svoju bagravaciu aktivitu a budu sa citit este lepsie.
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod peter291 » Štv 28. Júl 2011 15:21:52

ono to vlastne viacmenej začalo tým, že si vytvorili si páry ( mám tam dva páriky ) a týmto spôsobom si asi teda aj vyznačujú svoje teritórium. ale skúsim, ako ste poradili to akva ešte viac rozčleniť, aby tam nebolo také veľké voľné miesto a dúfam že to bude fungovať. v minulosti som mal oceláty, ale tí neboli až taký bágristi. tieto ma trošku prekvapili, ale ako by to bolo, aby som im potvorkám neprešiel cez rozum.
peter291

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia