PIETRO píše:Podle mě je to následek poranění,zdali je tam nějaká plíseň to nepoznám.
Fotky jsou zřetelné ale nevidím detaily.
stiff píše:Tak som to osolil, dvihol teplotu a nadávkoval baktopur - nič iného okr. FMC momentálne nemám poruke. Možno zaberie, uvidíme
PIETRO píše:stiff píše:Tak som to osolil, dvihol teplotu a nadávkoval baktopur - nič iného okr. FMC momentálne nemám poruke. Možno zaberie, uvidíme
Stiff něco málo ti popíšu. Je několik druhů plísní, každá vypadá jinak a jinak se chová, některé rostou pouze povrchově a jiné jak na povrchu tak prorůstají do vnitřních orgánů. Důležité je tomu předcházet. Plísně mohou přenášet jak různí živočichové tak ryby. Například nitěnky přenášejí Exophia pisciphila. No je toho hodně,nato mi tu nestačí prostor ale ne vše se dá léčit!! Jen se tě zeptám, čím to krmíš?? Je vidět na té rybě i jiné symptomy?? Například hubnutí, otěr o dno, poruchy dýchání. Na povrchu ploutví je zřetelný světle šedý sametový povlak? Musíš se podívat proti světlu. Jinak na léčbu různých mykóz se používá Metrodiazol, má široké spektrum léčby na mykotická onemocnění a vnitřní parazity.
Jinak máš super stránky a ryby taky nádhera
PIETRO píše:No rybu bych umístil do karantény a pokusil bych se o léčbu.
Kup si ten Entizol!!! a jak ho budeš mít tak mi tu napiš a řeknu ti co dál.
Jo taky si kup ten hypermangan, nebo čistý krystalický Akriflavin.
Vždy je lepší mít tyto léky pro případ nouze doma.
Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia