Ja čo som zase pozeral tvrdia opak, že sa môžu dať dokopy. Xenotilapie sú pomerne agresívne voči svojmu druhu ale zo šnekáčmi by mohli fungovať. Berte to z rezervou nebudem sa hádať. Je to môj osobný názor. Mýliť sa môžem.
Ja sa nebojím o šnekáče, ale o tie Xenotilapie... No ale my sa tu dohadujeme, a ani jeden z nás ich nechoval. Mohol by sa tu vyjadriť aj niekto, kto tieto ryby choval...
ja to asi necham na dnovu osadku, nejakych 10 multikov a take 4 julidky transcripty a budem dufat, ze im to akva bude stacit. Niekde som dokonca cital, ze niektori drzia so snekacmi aterinky, ale to uz mi pride prilis "proti prirode". Ale ak ma niekto skusenosti s niecim povrchovym tanganickym, kludne dajte vediet.
Ja v mojom akva iba L.meleagris a niekedy sa mi to akva zdá dosť prázdne. Ryby si pozaliezajú do ulít a vtedy sa nieje na čo pozerať. V poslednej dobe premýšľam na calvusákmi, nech tam aj niečo pláva. Problém je, že mám iba 80l akva a neviem, či im nebude malé...
Na Altolamprologusy to bude určite malé. To by si tam mohol dať max. 2 ks. Ale pokiaľ ti nesadú Altolamprologusy medzi sebou čoskoro dominantný jedinec zabije toho druhého. Ja som podobný problém riešil v 260 tke. Mal som tam párik Altolamprologus ale nakoniec som musel samicu odloviť nakoľko bola neustále utláčaná a v posledných dňoch ju dosť často vidieť hore v rohu akvária. To je dobrá indícia ako zistiť či máte jedinca utláčaného.
ahojte dneska som si všimol Lamprologus meleagris sa rozmnožil mladých cca6-7ks a majú už 0,5cm, takže sú tam dlhšie a ja že, čo je ten samec taký besný a ono to bude samička . No a to mi prežili len dva kusi tých krásnych rýb. Aj video bude.