Tanganyika 300L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
6
86%
2
1
14%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 7

Tanganyika 300L

Poslaťod RobsonX » Ned 10. Júl 2011 19:25:31

Názov nádrže: RobsonX Tanganyika
Biotop nádrže: Tanganyika
Rozmery nádrže (d x v x h): 120x50x50
Hrúbka skla: 8mm
Objem nádrže : 300L
Dekorácia v nádrži: Piesok biely kremičitý, kamene, ulity, pozadie ( cenzúrovaný text) Slim-Line
Filtrácia nádrže: Fluval 405
Osvetlenie nádrže: 2x30W, žiarivky T8 - JBL Natur a JBL Solar
Ohrievanie nádrže: Eheim 200W
Stojan pod nádržou: Diversa
Kryt nádrže: Diversa
Rastliny v nádrži: Anubias barteri nana 4x
Ryby v nádrži: Julidochromis Marlieri Burundi 4x, Neolamprologus Leleupi 4x, Altolamprologus compressiceps kasanga 3x
Kŕmenie rýb: JBL Novo Tanganyika, JBL Grana Cichlid, O.S.I vločkové, mrazené(artémia, cyklop, dafnia, patentka)
Výmena vody: raz za týždeň 80L
Poznámka k nádrži: nádrž má asi 2 mesiace, momentálne bojujem s hnedou riasou
Fotogaléria nádrže: vložte do prílohy fotografie k nádrži, administrátor potom doplní úvodné foto k nádrži
Videogaléria nádrže: ak máte video, vložte odkaz na video, ktoré máte uložené na
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
RobsonX

Images: 13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Tanganyika 300L

Poslaťod Nawi » Ned 10. Júl 2011 20:49:37

aqua vyzera dobre,paci sa mi pozaDIE,je super
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Nawi » Ned 10. Júl 2011 20:52:38

aqua sa mi paci,super a pozadie je tiez velmi good :yes
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Byk1984 » Pon 11. Júl 2011 2:12:04

Vyyzera to paradne,akva sa my paci.Dobre zvolena filtracia a vsetko k tomu.vyber osadky je dobry tiez,akurat by som osobne doplnil este tie leleupky aspon na 10ks
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Walcott » Pon 11. Júl 2011 9:47:51

Veľmi pekné, mne sa tam tá hnedá riasa dokonca páči 8-)
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod terrible » Pon 11. Júl 2011 16:08:53

Presne tak, nebojuj s tou hnedou riasou, vyzera tam dobre! :)
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod RobsonX » Pon 11. Júl 2011 18:40:51

Dakujem za postrehy. S tou hnedou riasou mate asi pravdu, lebo tie kamene boli original skoro cisto biele a vyzeralo to tam ako v nemocnici. Takze som sa rozhodol ze hnedu riasu budem len udrziavat v takom letnom zostrihu aby nebola prilis vlasata :)
Tych 10 ks leleupiek sa mi zda prilis, ale mozno tam este zopar kuskov pridam. Su to krasne rybky ale zaroven aj strasne mrchy
Obrázok užívateľa
RobsonX

Poslaťod RobsonX » Str 10. Aug 2011 17:57:09

Dnes ma cakalo v akvarku prekvapenie. Dve julidky mi vytvorili pred nedavnom parik a vytrvalo branili svoje teritorium pred ostatnymi rybkami. Asi pred tyzdnom jedna z nich zmizla. Tesil som sa ze budu male julidky, ale dnes pri cisteni akva mi to nedalo a pri napustani vody som nasmeroval prud medzi kamene kde maju teritorium. Vyplavalo odtial mrtve telo julidky :( Bolo uz bud znacne rozlozene alebo obzrate, to neviem posudit. Teraz spätne ked si to premietnem tak posledne dni vobec nezrala a len posedavala na dne , ale pripisoval som to niecomu inemu.(myslel som ze to nejako suvisi z vytieranim).
Ostatne rybky vyzeraju zatial OK , vymenil som dnes polovicu objemu akva a filtracia a vzduchovanie bezi na plne obratky. Meral som si dnes aj vodu preistotu, mam JBL easytest 5in1 , tu su hodnoty :

Ph - 8,4
GH - >20
KH - 8
NO2 - 0 mg/l
NO3 - 25 mg/l

Ak mate niekto s podobnou situaciou skusenosti prosim vas poradte mi co dalej. Mam liat do akva nejake lieky alebo inu chemiu, kedze ta rybka tam lezala mrtva urcite minimalne par dni ? Ak ta julidka zdochla na nejaku chorobu mozem cakat ze ostatne rybky postihne nieco podobne ?
Obrázok užívateľa
RobsonX

Poslaťod heno96 » Str 10. Aug 2011 19:25:40

Akva sa mi páči len by som doplnil ešte zopár rýb a tých 80L za týždeň by som zmenil aspoň na 1/3 objemu možno aj viac.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Razor » Str 10. Aug 2011 19:58:59

RobsonX píše:Dnes ma cakalo v akvarku prekvapenie. Dve julidky mi vytvorili pred nedavnom parik a vytrvalo branili svoje teritorium pred ostatnymi rybkami. Asi pred tyzdnom jedna z nich zmizla. Tesil som sa ze budu male julidky, ale dnes pri cisteni akva mi to nedalo a pri napustani vody som nasmeroval prud medzi kamene kde maju teritorium. Vyplavalo odtial mrtve telo julidky :( Bolo uz bud znacne rozlozene alebo obzrate, to neviem posudit. Teraz spätne ked si to premietnem tak posledne dni vobec nezrala a len posedavala na dne , ale pripisoval som to niecomu inemu.(myslel som ze to nejako suvisi z vytieranim).
Ostatne rybky vyzeraju zatial OK , vymenil som dnes polovicu objemu akva a filtracia a vzduchovanie bezi na plne obratky. Meral som si dnes aj vodu preistotu, mam JBL easytest 5in1 , tu su hodnoty :

Ph - 8,4
GH - >20
KH - 8
NO2 - 0 mg/l
NO3 - 25 mg/l

Ak mate niekto s podobnou situaciou skusenosti prosim vas poradte mi co dalej. Mam liat do akva nejake lieky alebo inu chemiu, kedze ta rybka tam lezala mrtva urcite minimalne par dni ? Ak ta julidka zdochla na nejaku chorobu mozem cakat ze ostatne rybky postihne nieco podobne ?

Hm, hodnoty vody vyzerajú byť v poriadku až na tie dusičnany, to aj po vymenení polovice objemu si mal 25 mg/L ? Ja by som túto situáciu riešil pozorovaním ostatných rýb a v prípade veľkých zmien na osádke by som niečo dávkoval. Pokiaľ majú ryby silný imunitný systém, sú dobre kŕmené a nestresované malo by byť vše v poriadku. :)
Obrázok užívateľa
Razor

Has thanked: 1 time

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia