Skryvanie ryb

Diskusia o správaní cichlíd v prírode a v akváriach

Re: Skryvanie ryb

Poslaťod Karpatska » Štv 19. Nov 2009 20:57:27

LaciP píše:Mne sa schovávajú šnekáči :D do ulít ale najme Neolamprologus multifasciatus, tie su najbojazlivejšie. Jo a ešte Calvusáci...čim je väčší tým je bojazlivejší, mám 4 kusy ale v momente ako sa priblíži niekto k akváriu v momente sú pozaliezané medzi kameňmi, čiže ich bežne počas dňa ani nie je možné vidieť.

Mne multáci robia to isté :D ale až potom,čo som ich premiestnil do iného akva, keď boli ešte v spoločenskom akva, tak sa vôbec neschovávali možno to bolo aj počtom kúpil som ich 20+2 zadarmo ako bonus od chovateľa. L200 s tou mam problém tá sa tiež hocikedy neukáže ale už je to očosi lepšie ako nazačiatku.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod stiff » Štv 19. Nov 2009 21:24:13

Plachosť rýb je podľa mňa záležitosť prostredia v akom žijú a na aké si zvyknú.. Keď budem mať tmavú nádrž s minimálnym pohybom okolo, ryby budú plaché a bojazlivé. Keď nádrž vysvietim a ponúknem im množstvo úkrytov, budem sa normálne pohybovať a často sa pri nádrži zdržiavať, kŕmiť, pozerať atď, naučím ich na nejaký cyklus, systém.. ryby budú v pohode, čulé a žravé... Viac či menej všetky druhy - stačí ísť do dobrej akvaristiky a hneď je vidieť, ktoré ryby sú tam nové a ešte si nezvykli ;)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Jirkaa » Štv 19. Nov 2009 21:57:02

lepe bych to snad nerekl jak stiff , hlavne se na tom pak odrazi i zbarveni tolik diskutovane na tomto foru ... (ryba co nema ukryt ... nema vyrazne barvy protoze se boji )
dale pak mohou kvuli nedostatku ukrytu vznikat konflikty ...
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod Jirkaa » Štv 19. Nov 2009 21:58:46

Karpatska: u L sumcu je to problem .. ale to bych asi netahal sem .. kdyztak zaloz nejaky topic v Mimo temy .... ja ti rad poradim ..

sorry za Off prispevek :) :)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Pia 20. Nov 2009 6:34:47

stiff píše:Plachosť rýb je podľa mňa záležitosť prostredia v akom žijú a na aké si zvyknú.. Keď budem mať tmavú nádrž s minimálnym pohybom okolo, ryby budú plaché a bojazlivé. Keď nádrž vysvietim a ponúknem im množstvo úkrytov, budem sa normálne pohybovať a často sa pri nádrži zdržiavať, kŕmiť, pozerať atď, naučím ich na nejaký cyklus, systém.. ryby budú v pohode, čulé a žravé... Viac či menej všetky druhy - stačí ísť do dobrej akvaristiky a hneď je vidieť, ktoré ryby sú tam nové a ešte si nezvykli ;)

S tymto plne suhlasim, ale niekedy to chce naozaj aj par tyzdnov kym si zvyknu. Zalezi asi kde boli pred tym.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod ollisvk » Ned 06. Dec 2009 21:11:05

stiff, myslis ze kancik perletovy je preto plachy lebo ma moc svetlu nadrz?
ollisvk

Images: 0

Poslaťod stiff » Ned 06. Dec 2009 22:29:01

ollisvk píše:stiff, myslis ze kancik perletovy je preto plachy lebo ma moc svetlu nadrz?

ťažko povedať..Presvetlená nádrž podľa mňa na vine nebude. Skôr to, čo sa deje okolo nej :D . Ak napr. celý deň nie si doma a potom naraz prídeš a zasvietiš, tak sa nečuduj. Ale príčin môže byť viac.. Ryba a chovateľ by mali mať "kontakt", aby si na seba zvykli - to zvlášť platí pri am. cichlidách.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod ollisvk » Pon 07. Dec 2009 9:18:40

vies lebo ked je zhasnute tak v pohode vyjdu z ukrytov a neboja sa az tak, ale ked sda svieti tak vyjdu len ked krmim
ollisvk

Poslaťod Belial » Pon 07. Dec 2009 9:40:40

Ja si tiež myslím, že je to tým, aký pohyb je okolo nádrže počas dňa. Napríklad moje disky sú v obývačke a celý deň tu behá môj malý syn, v nestráženej chvíli búcha po akvárku a ryby si už natoľko zvykli, že pokojne kladú ikry aj počas toho ako čistím akva....
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod ollisvk » Pon 07. Dec 2009 14:28:37

fakt,,??? hm, ja mam problem ze pocas dnas sme vsetci od rana do vecera v robote
ollisvk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Správanie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia