od kofola » Štv 07. Júl 2011 13:21:32
Nachylne na choroby viac mozu byt, ale aj nemusia. Odpoved na tvoju otazku ci ich mas vyhodit do kosa znie: Nie, ja na tvojom mieste by som ich odchytil a dal do ladovej drte. To je najrychlejsia smrt. A potom splachol. Mozes si ich aj nechat, ale ja som v tejto oblasti dost radikalny. Ide o to, ze medzi ludmi sa taketo ryby dokazu velmi rychlo rozsirit a znehodnocuje to cistu liniu ryb. Viem, ze teraz si povies, ze si ich nechas, ale co ked budes chciet za 5 rokov ine ryby, alebo budes rusit akvarium. Potom budes mat srdce ich usmrtit? Najskor ich niekomu darujes, tomu sa opat rozmnozia a takto sa urcite dostanu medzi ludi. Nehovoriac o tom, ze ak sa ti zacnu tieto ryby vytiarat, tak mozu mat 20-30 malych 10x do roka. To je 200-300 krizencov rocne. Co s nimi budes robit? Ciste ryby v pohode predas, ale krizencov pustat dalej do sveta je nezmysel. Najlepsie je ich zlikvidovat hned na zaciatku. V prirode sa ryby krizia len vynimocne, pretoze maju pri sebe dost zastupcov vlastneho druhu, ked to na ne pride. Takze robit toto v akvariu je proti prirode. Ber to len ako dobre mienenu radu.